“UTANÇ DUYUYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UTANÇ DUYUYORUZ”


 

​​​​​​​İHD Mersin Şubesi’nin Barış Konseri dahil olmak üzere son dört ayda birçok kentte festival ve konserlerin iptal edilmesine ve son olarak sanatçı Gülşen’in tutuklanması tepki gösteren Mersin Demokrat Avukatlar Grubu, “Utanç duyuyoruz” diyerek, “Baskılara susmuyoruz, bütün hukuksuzlukların karşısındayız!” mesajı verdi.

Hediye Eroğlu

 

Şarkıcı Gülşen, 4 ay önceki konserinde “İmam” lakaplı bir arkadaşına “İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle dün gözaltına alınıp tutuklandı.

Tutuklamaya tepki yağarken bir tepki de Mersin Barosu’nun Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerde Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı olan Cengiz Çatak’tan geldi.

Grubu adına yazılı bir açıklama yapan Çatak, kararı eleştirdi.

 

“HUKUKA AYKIRI KARARLARIN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ OLMADIĞI AÇIK”

Çatak, “Sahne aldığı sırada, kullandığı sözleri nedeni ile TCK 216. maddesi gerekçe gösterilerek önce gözaltına alınan, sonrasında da CMK 100. madde yok sayılarak hakkında tutuklama kararı verilen sanatçı Gülşen hakkındaki soruşturmayı endişeyle takip ediyor, hukukun farklı düşünenlere karşı bir sindirme aracı olarak kullanılmasından utanç duyuyoruz.

Bu bağlamda, dün iptal edilen İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nin Barış Konseri dahil olmak üzere son dört ayda birçok kentte festival ve konserlerin iptal edilmesi ile Gülşen hakkında hukuka aykırı olarak verilen tutuklama kararının birbirinden bağımsız olmadığı açıktır.

 

“BASKILARA SUSMUYORUZ, BÜTÜN HUKUKSUZLUKLARIN KARŞISINDAYIZ!”

Ne yazık ki halihazırda sürdürülen müzik yasağı ile sanatçılara yönelik bu tür baskıların sistematik bir hal aldığını gözlemliyoruz.

Gelinen süreçte, sadece yaşam tarzı nedeniyle asıl hedef gösterilenin Gülşen olduğunu hatırlatıyor; İnfaz hukuku kapsamında tutuklu yargılanmasını gerektirmeyecek bir suç isnadıyla hakkında tutuklama kararı verilmesinin hukuksuzluğu bir yana, ifade özgürlüğü kapsamında sayılabilecek sözlerinden dolayı bir sanatçının tutuklanmasını kabul etmiyoruz.

Sanata ve yaşam tarzına müdahale teşkil eden, evrensel hukuka aykırı baskılara susmuyoruz, bütün hukuksuzlukların karşısındayız!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA