ALTUNOK’TAN TİSAN SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALTUNOK’TAN TİSAN SAVUNMASI


 

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Tisan yarımadasının yapılaşmaya açılacağı iddiaları ile ilgili açıklama yaparak, söz konusu bölgedeki turizm tesis alanlarına 5 kat iznin 2012 yılında verildiğini, kararın konutların kat yüksekliğinin 2 kat belirlenmesi ile ilgili olmasına rağmen konunun çarpıtıldığını öne sürdü.

Hasan Küçük

 

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, , Yeşilovacık Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile turizm tesis alanlarının kat yüksekliğinin 5, konutların ise 2 kat olarak belirlenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinde Cumhur ittifakının oy çokluğu ile kabul edilen karar sonrası Tisan yarımadasının yapılaşmaya açılacağı eleştirileri ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konunun son günlerde bazı medya tarafından servis edilerek

aleyhlerine itibarsızlaştırma propagandası yapıldığını ifade eden Altunok, “Ben kolay kolay cevap veren biri değilim. Biz işimize bakıyoruz. Ancak burada daha çok olayın üzerine gitmeye başladılar. Asılsız iddialar dayattılar. İlçemize bağlı Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Tisan koyununun imara aykırı bir şekilde yapılaşmaya açıldığı haberleri asılsız, uydurma ve gerçekle alakası olmayan bilgi kirliliğine dayanmaktadır” dedi. Çıkan haberlerle ilgili yasal işlemlere başladıklarını anlatan Altunok, “1970’li yıllarda yapılaşmaya açılan Yeşilovacık Mahallesi’nde Yeşilovacık Belediyesi’nin 06. 02. 2012 tarih ve 9 sayılı kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut yapılması durumunda emsal 1, kat yüksekliği ise 15 metredir. Motel, butik otel, pansiyon vesaire gibi tesisler yapılması durumunda ise emsal 0,75 kat yüksekliği ise 12,5 metre olarak belirlenmiştir” dedi.

 

“ALINAN KARAR KONUTLARLARLA İLGİLİ”

20/02/2020 tarihli ve 31045 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesinde değişiklik yapıldığını ve değişiklik gereğince 1 yıllık süre içerisinde planlardaki serbest kat yüksekliklerinin kaldırılması ve yerine kat sayısının belirlenmesi gerektiği için Silifke Belediyesi’nce konutlar için 2 kat yükseklik kararı aldıklarını ifade eden Altunok, “ 2012 yalında alınan karar gereği tercihli turizm alanlarında 5 katlı otel yapılabiliyor. Bir sıkıntı yok. Bize gelseler zaten anında ruhsatını veriyoruz. 5 katlı otellerini yapabiliyorlar. Ama konutlarda 2022’deki yasadan dolayı kat serbestliği kalktığı için katı belirlemek için biz Silifke Belediyesi’nce biz Tisan’da 2 kat, Yeşilovacık’ın öbür bölgelerinde 5 kat olmak üzere konut ile ilgili kat kararımızı aldık. Silifke Belediyesi’nde oy birliği ile aldığımız kararı Büyükşehir Belediyesi’ne götürdük” şeklinde konuştu.

 

“İPTAL EDİYORUZ DESEKTE OTELLERİN KAT YÜKSEKLİĞİNİ İPTAL EDEMEYİZ”

Büyükşehir Belediyesi’ne sadece konutların kat yüksekliği ile ilgili gitmesine rağmen konunun

muhalefet meclis üyeleri tarafından Tisan’da bir yapılaşma olacağı ve 5 kat olmaması gerektiği yönünde anlatıldığını vurgulayan Altunok, “Konumuzun onunla uzaktan yakından ilgisi yok. Konu sadece oradaki konutların katlarını belirlenmesi. Burada arkadaşların dediği gibi otellerin kat yüksekliklerini iptal ediyoruz desek öyle bir yetkimiz yok.  Bunlar bunu çok iyi biliyor. Burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. 2 yıldır Silifke gelişiyor büyüyor. 2 yıldır o bölgelerde konut ruhsatı veremiyoruz. 2 yıldır inşaat alanı yapamıyoruz. Bu dosya zaten Büyükşehir’de 1 yılı aşkındır bekliyor. Belediyeler iller bankasından gelen inşaat ruhsatlarından alınan harçlar ile ayakta duruyor.  En büyük sorunumuz Silifke’nin hem Akkuyu Nükleer’in hem bölge insanının yaşam alanı olması. Serbest bölge hem turizm açısından Silifke’nin gelişmesini istiyoruz. Çok büyük bir konut sıkıntımız var. Bizde bir bir an önce bunu aşmak istiyoruz. Bununla ilgili bahsettiğim gibi konunun uzaktan yakından alakası yok. Çamur at izin kalsın mantığı ile saldırıyorlar. Bununla ilgili haber yapan ulusal gazete için tekzip yazısı yazdık” şeklinde konuştu.

 

“SİLİFKE’DE BİZ YAŞIYORUZ EN İYİSİNİ BİZ BİLİRİZ”

Dertlerinin Silifke’yi yaşanabilir bir şehir, güzel bir yaşam alanı yapmak olduğunu anlatarak vatandaşları turizm için yatırım yapmaya davet eden Altunok şunları söyledi: “En tuhaf olanı bize oraya 5 kat yapıyorsunuz diyen arkadaşların 2017 yılında Silifke meclisinden o bölgeye hem 5 kat hemde bizim 0.90 olan yoğunluğumuzu 1,20 olarak teklif etmeleri. Bunu Büyükşehir’e gönderip onaylatmışlar ama Valilikçe geri dönmüş. Çünkü 1/5000’lik plan yapılmadan bu olacak bir şey değil. Bize orada yapılaşmayı çoğaltmakla suçlayan arkadaşlar, aynı zihniyet yoğunluğu arttırmış. Bizim öyle bir derdimiz yok. O bölgede zaten bir tane Tercihli Turizm Alanı (TTA) arazi var. Yeşilovcık’ta bayağı bir arazi var. Bunları bir an önce çözüp yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Bizimle ilgili haksız bir itibarsızlaştırma operasyonlara başlatılmıştır. Silifke için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Biz Silifke’de yaşıyoruz. Biz buradaki her şeyin iyisini Mersin’de siyaset yapan arkadaşlardan daha iyi biliriz. Halkımızla iç içeyiz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA