AKKUYU’DA 500 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA 500 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde iş bırakma eylemi yapan 500 işçinin işine son verildiği iddia edildi.

Hasan Küçük

 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardından ana yüklenici olarak inşaatın başına geçen Ruslara ait TSM Şirketi ile anlaşan Aydıner firmasında çalışan işçiler 23 Ağustos’ta yüzde 15’liz zamma tepki göstererek iş bırakma eylemi yapmıştı. Aydıner firması yetkilileri ile görüşen işçiler yüzde 35 zam talebinde bulunmuştu. Eylem sonrası Akkuyu Nükleer A.Ş İletişim Birimi tarafından yapılan açıklamada ise , Aydıner İnşaat'a bağlı olarak çalışan bir grup işçinin maaşlarında yapılan artışın yeniden ele alınması talebiyle iş verenlerine başvurarak ücretlerinde yapılacak artışın sahada diğer şirketlere bağlı olarak çalışanlarla işin zorluk derecesine bakılmaksızın aynı oranda olmasını talep ettiği belirtilerek “Taşeron çalışanların ücretlerinde yapılacak artışlar Akkuyu Nükleer A.Ş. yönetimi ve ilgili şirket yöneticilerinin katılımıyla operasyonel merkezde düzenli olarak görüşülmektedir. Proje yönetimi, çalışanların ücret ve ikramiye ödemeleri için en uygun seçenekleri geliştirmek için adımlar atmaktadır” denilmişti.

Tüm bunlar yaşanırken Aydıner firmasında çalışan Aydıner firmasında çalışan ve yüzde 35’lik zam talebiyle eylem yapan 500 işçinin işten çıkartıldığı, kartlarının iptal edildiği, şantiye girişinin ise  jandarma tarafından kapatıldığı öğrenildi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA