“ENGELLENİYORUM” DEMEKTEN BIKMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ENGELLENİYORUM” DEMEKTEN BIKMADI!


 

Seçildiği 3.5 yıldan buyana “Engelleniyorum” demekten bıkmayan Başkan Seçer, aynı nakaratı tekrar etmekten vazgeçmiyor! Seçer son olarak Metro konusunda yine engellendiğini savundu.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut ilçesinde hafta sonu sürdürdüğü ziyaretlerin ardından, bir yerel televizyon kanalının konuğu oldu. Başkan Seçer, 3 yılı aşkın süredir hayata geçirdikleri projeler ve Mersin'in geleceğini ilgilendiren yatırımlarla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

 

“Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmış bir projeyi bu kadar bekletmek anlamsız”

Mersin’de ulaşım ağını büyük ölçüde rahatlatacak olan Metro projesine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Cumhurbaşkanlığının yatırım programına alınmış bir proje, bugün imzada bekliyorsa bunun adı bal gibi engellemedir.Metro projemizin çok pahalı olduğu gibi bilinçsiz ve bilgisiz iddialar yapılıyor. Bunu iddia edenler, Konya Metro’su kaç paraya ihale edilmiş bir baksınlar. Bir yıldır imzayı bekliyoruz. İlk etap 900 milyondu zaten. Metro projesi için çok büyük bir rakam değil. Bir taraftan imzayı bekliyoruz, ama bir taraftan da ben kendi imkanlarım dahilinde devam edeceğim. Fakat bu engellemeye sebep olanlar, Mersin'e ihanet içerisindedir. Bu kadar vizyon darlığı, bu kadar düşünce körlüğü olamaz” diye konuştu. Mersin'in ödediği verginin yarısını ödeyemeyen kentlerin, Mersin'den daha fazla destek aldığını hatırlatan Başkan Seçer, “Bu partizanlığı bir tarafa bırakmak lazım. Geçen yıl Ağustos ayında Meclis’ten yetki alındı. 12 aydır da Hazineden bugün çıkacak, yarın çıkacak diye bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığının yatırım programına alınan bir proje, finansman konusunda niye bu kadar sıkıntıya sokulur ve bekletilir,anlamak mümkün değil” dedi.

 

“Burada mali veya iktisadi bir sorun yok, tamamen siyasal bir sorun var”

Metro’ya ilişkin değerlendirmelerini Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesine dair bilgileri vererek sürdüren Başkan Seçer, “Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ek bütçe ile 6.3 milyar lira bütçesi var, borcu ise 1.5 milyar lira. Bu belediye 2019'da 2 milyar 250 milyon lira borç altındaydı, 2 milyar 250 milyon lira da bütçesi vardı. Yani bütçesi ile borcu birbirine eşitti. Şimdi ise bütçesi, borcunun 4 katı. Bunu görmek lazım. Şunu söylüyorum; metro konusunda mali veya iktisadi bir sorun yok, tamamen siyasal bir sorun var. Mersin'den birileri, bu projenin akamete uğraması için elinden gelen engeli ortaya koyuyor. Buradan bir kez daha söylüyorum; bu engellemeyi yapan siyasetçiler kim ise, Mersin'e ihanet ediyorlar. Onların vebali çok büyük” diye konuştu.

 

“15 yıldır yapılan düzenlemeler, yerel iradeyi bypass etti”

Yerel yönetimlere danışılmadan Mersin'de yapılan çalışmalara dair de sıkıntılarını dile getiren Başkan Seçer, “Bu maalesef artık gelenek oldu. Son 15 yıldır yapılan düzenlemeler, maalesef yerel iradeyi bypass etti. Siz yerel yönetim olarak, mesela bir konuda imar değişikliğini uygun görmüyorsunuz. Karşı taraf bunu hemen Çevre Bakanlığı’na götürerek, orada istediği uygulamayı yaptırıyor. Son günlerde Meclis’te konu olan ‘su sporları merkezi’, yine PTT’nin yeriyle ilgili yaşanan tartışmalar buna örnek. 1/5.000'lik planlarda bu yerler sosyal alan olarak işaretlenmiş, ama Çevre Bakanlığı turizm-konut ya da ticaret-konut statüsü ile bunun satışının yolunu açıyor. Bu tip şeyler maalesef Ankara kaynaklı devam ediyor. Liman da aynı şekilde, birçok konu var. Yani şu anda Mersin'de onlarca konu bu şekilde, resen Çevre Bakanlığı’nın çalışmalarıyla bizden bağımsız, bizden habersiz uygulanıyor. Bazen prosedür gereği, mevzuat gereği bizden izin isteniyor, ama uygulamada bunun herhangi bir tesiri olmuyor. Buraya bu düzenlemeyi yapmam uygun mu diye soruyor. Sen istediğin kadar ‘uygun değil’ de, o yine bildiğini okuyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA