ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ: “ARTIK YETER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ: “ARTIK YETER”


 

Güvencesiz çalıştırılma ve asgari ücrete ya da asgari ücretin altında maaşlara çalıştırılmaya isyan eden özel sektörde çalışan eğitim emekçileri; “Artık yeter” demek için alanlara iniyor. Mersin’deki eğitim emekçilerine Özel Sektör Öğretmen Sendikası çağrısıyla 30 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan Öğretmen Buluşmasına katılım çağrısı yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Özel Öğretmenler Sendikası’nın “Emek sömürüsüne, itibarsızlaştırmaya, güvencesiz koşullara, açlık sınırında maaşlara artık yeter!” diyerek 30 Ağustos’ta Ankara’da yapacağı miting için Mersinli eğitim emekçilerine katılım çağrısı geldi.

 

ÖĞRETMEN MAAŞLARI, YÜKSELEN ENFLASYON KARŞISINDA TAMAMEN ERİDİ

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Mersin İl Temsilcisi Nebil Birtek, özel öğretim kurumlarında patronların kar hırsı sebebiyle yıllardır düşük olan öğretmen maaşlarının, yükselen enflasyon karşısında tamamen eridiğini söyledi.

Binlerce öğretmenin yasa dışı şekilde asgari ücretin altında maaşlarla çalıştırıldığını söyleyen Bİrtek, yüz binlerce öğretmenin maaşı asgari ücret düzeyinde kaldığını vurguladı.

 

TABAN MAAŞ HAKKIMIZI GERİ ALACAĞIZ!

5880/9 sayılı kanunda geçen ve 2014'te kaldırılan ‘özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşı dengi kamu okullarındaki öğretmenlerin maaşından az olamaz’ maddesini geri almak için mücadele ettiklerini de anımsatan Nebi Birtek, “Öğretmen maaşların gerekli denetimlerle patronların insafından kurtarılması Milli Eğitim Bakanlığı’nın (ME) asli görevidir.

 

BELİRLİ SÜRELİ SÖZLEŞME EMEK HIRSIZLIĞIDIR, BELİRLİ SÜRELİ SÖZLEŞMEYİ KABUL ETMİYORUZ!

Güvencesizliğin önünü açan, kıdem tazminatı hakkımızı elimizden alan sözleşme biçimiyle çalışmayı reddediyoruz. Yarınımızdan kuşku duyarak, her yıl sözleşme telaşı ve gerginliği ile çalışmak istemiyoruz.

 

10 AYLIK SÖZLEŞME YALANINA DUR DİYECEĞİZ!

Özel öğretim kurumlarında çalışan emekçilerin 10 aylık sözleşmelerle çalıştırılması kanuna aykırıdır. 10 aylık sözleşme dönem başında önden imzalatılmış istifalara ya da mobbingle haziran ayında işten ayrılmalara dayanan bir hak gasbı düzenbazlığıdır. Hiçbir öğretmen

10 aylık sözleşmeyle çalıştırılamaz.

 

UZUN MESAİLER VE ÇALINAN İZİN GÜNLERİ KADERİMİZ DEĞİL!

Haftalık 50-60 saat derse girmek, resmi tatil günleri de çalışmak yıllar içinde normalleiştirilmeye çalışılmaktadır. İnsani olmaktan uzak mesai koşullarında çalışmak öğretmenler için mesleğe yabancılaşmanın ve tükenmenin temelidir. Az sayıda öğretmenle çok öğrenciye eğitim vermeyi hedefleyen kurumlar, denetimsizliği fırsat bilerek öğretmenlere

yoğun ders programlarını ve iş yeriyle sınırlı kalmayan çalışma sürelerini dayatmaktadır.

 

GÜVENCESİZLİĞİ DURDURACAĞIZ!

On yıllardır emeğimiz üzerinden patronlar zengin olurken biz özel sektördeki eğitim emekçileri yoksulluğa ve güvencesizliğe mahkum edildik. Bakanlığın yüz binlerce öğretmeni görmezden gelen tavrı bu sömürü düzeninin palazlanmasındaki temel sebeptir.

Haklarımız için, yok sayılan emeğimize sahip çıkmak için sendikamızın çağrısıyla 30 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirilecek olan Öğretmen Buluşmasına

tüm öğretmenleri ve dostları bekliyoruz. Bu kölelik koşullarını birlikte değiştireceğiz. Artık yeter, Güvencesizliği durduracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA