GÖRKEMLİ KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRKEMLİ KUTLAMA


 

​​​​​​​Türk futbolunun köklü takımlarından biri olan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş.’nin 97. kuruluş yıl dönümü görkemli bir törenle kutlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

1925 yılında ‘Mersin Talim Yurdu Spor Kulübü’ adıyla kurulan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş.’nin 97. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalar akşam da Adnan Menderes Bulvarı’nda gerçekleşti.

Kutlama programına; Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte sık ık maçlara gitmemek ve takıma yeteri kadar destek vermemekle eleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda taraftar ve vatandaşlar katıldı.

 

YENİ BİR HEYECANLA, YENİ BİR BAŞLANGIÇ…

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, yaptığı konuşmasında Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü’nün 97. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Vali Pehlivan, kulübün nice başarılara imza atmasını diledi.

Vali Pehlivan konuşmasının devamında;  “Mersin İdman Yurdu'nun dünden bugüne hikayesi, başarıları ve takıma gönül vermiş hemşerilerimizin hatıraları hepimizi etkilemiştir.  Göreve başladıktan sonra ilk ziyaret ettiğim yerlerden biri de Mersin İdman Yurdu'nun Müzesi oldu. Daha sonra da Hacı Bayram Birinci’nin Lokalini ziyaret ettik.

Mersin İdman Yurdu; sadece Mersin'de yaşayanlar için değil ülkemizde de başarılarıyla herkesin hafızasında yer edinmiş, ilimizde de insanların buluşma ve kaynaşma noktası olmuştur. Özellikle bugün farklı bir heyecanı yaşıyoruz. İnşallah takımımızın 3 yıl sonra bir asırlık olmasını kutlayacağız. Yeni bir heyecanla, yeni bir başlangıç yapan takımımızın bu sene ipi göğüsleyerek yeni başarılar elde edeceğine inanıyorum.

Birlik beraberlik içerisinde omuz omuza kenetlendiğimiz sürece bu durum futbolculara ve yönetime yansıyarak başarıyı da arkasından getirecektir. Çünkü Mersin; ticareti, sanayisi, tarımı ve turizmi ile ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alarak sahip olduğu modern tesisleri ve köklü kulüpleri ile aynı zamanda bir spor kenti olma kimliğini de gururla taşımaktadır. Mersinimizde bugün futboldan yüzmeye, atletizmden bocceye, basketboldan voleybola, jimnastikten tenise kadar sporun 60 branşında, 180 bine yakın lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki, Mersin sporu seviyor. Özellikle de bir kitle sporu olan futbol, dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Mersin ilimizde de çok seviliyor. Mersin için futbol yeni bir branş değil, 1925 yılından beri var olmuş ve gönüllerde yer etmiş bir spordur.

Mersin İdman Yurdu'nun böyle gönülden bağlı ve tutkulu taraftarı olduğu sürece başarı da arkasından gelecektir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla biz de yanınızda olacağız. İnşallah sezon sonunda bu meydanda şampiyonluğu da hep birlikte kutlamak nasip olur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Yeni Mersin İdman Yurdu’nun 97. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Vali Pehlivan, teknik ekibe ve futbolculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından kutlama programı verilen konser ile devam etti.

 

İÇEL MİY OLDU

Kurulduğu tarihten bugüne kadar 15 Sezon Süper Lig’de mücadele eden ve 1967 yılı Başbakanlık Kupası’nın sahibi olan Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü’nün adı, 2019 yılında İçel İdman Yurdu olarak değiştirilmiş; kulüp yönetiminin Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmış olduğu isim değişikliği başvurusunun onaylanması sonucu 2022 - 2023 sezonunda Türkiye 3. Ligi 1. Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. adıyla mücadele edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA