LİME CİNSİ LİMONDA HASAT BAŞLADI: KİLOSU 50 LİRA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİME CİNSİ LİMONDA HASAT BAŞLADI: KİLOSU 50 LİRA


 

​​​​​​​Türkiye’de sezonun ilk lime cinsi limonu hasadı Mersin’in Silifke ilçesinde yapıldı. 800 ağaçtan 400 kilogram hasat yapılan limonun bahçede kilosu 50, marketlerde ise 70 liradan satılıyor.

Meksika ve Kolombiya’dan ithal getirilen lime cinsi limonda hasat başladı. Silifke’de üretici Cem Ergül’ün 32 dönüm bahçesinde 800 ağaçtan yapılan limonun ilk hasadında 400 kilogram limon toplandı. Limon, kilosu 50 liradan Türkiye’nin değişik otel ve restoranlarına gönderildi. Sezon sonunda lime cinsi limon bahçesinden 4 ila 5 ton ürün beklendiği bildirildi.

Kokusu ve aroması ile ağızlarda hoş bir tat bırakan lime cinsi limonun ilk senesinde hasada başladıklarını belirten tüccar Adnan Erdem, “Bugün ilk Meksika lime misket limon dediğimiz ürünümüzün hasadına başladık. Silifke’de en büyük Türkiye’deki bahçedeyiz. 800 ağaçtan 400 kilo ürün aldık. Birinci kalite üründür. Bu bölge tropikal bölgedir. Biz üreticiden dalında kilosunu 50 liradan aldık. Lime cinsi limon marinasyon pasta, dondurma, kokteyl ve kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Limon dışı yeşil, içi yeşil, çekirdeksiz ve sulu olması özelliği ile dikkat çekiyor. Biz bunu iyi tanıtırsak ülkemize bir katma değer katarız. Bu ürün aynı zamanda kozmetik sanayiinde de kullanılmaktadır” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA