MDOB BODRUM’DA HAMLET’İ SAHNELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB BODRUM’DA HAMLET’İ SAHNELEDİ


 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Hamlet’ temsili ile devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sürüyor. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen festival çerçevesinde William Shakespeare'in ölümsüz eserlerinden ‘Hamlet’ tragedyasının bale uyarlaması, Revaz Gabichvadze'nin müziği, Nugzar ve Medeia Magalashvili'nin koreografisi, Savaş Camgöz'ün sahne ve Sevtaç Demirer'in kostüm tasarımıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yoğun ilginin olduğu temsilde, koltukların tamamına yakını doldu.

İki perde olarak baleye uyarlanan eserde Burak Serkan Cebeci ve Ozan Demirbaş ‘Hamlet’, Tugay Ak ‘Claudius’, Niyazi Cingöz ‘Laertes’, Tutku Tümen ve Yukiko Ito ‘Ophelia’, Özlem Şenormanlılar ve Risa Ochiai ‘Gertrude’, Görkem Cengiz ‘Polonius’, Tolga Ergen ‘Mezarcı’ ve Miray Boyacıoğlu ‘Hayalet Baba’ rollerini canlandırdı. Sanatçıların performansı büyük beğeni topladı.

Festivalin kapanışı, 19 Ağustos'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Güldestan’ eseriyle yapılacak. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA