MEŞALE BÜYÜYECEK COŞKULARA DÖNÜŞECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEŞALE BÜYÜYECEK COŞKULARA DÖNÜŞECEK


 

Mersin İdman Yurdu’nun kuruluşunun 97. Yılı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Yaktığımız bu meşale büyüyecek ve coşkulara dönüşecek” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin İdman Yurdu’nun kuruluşunun 97. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi.  Törene Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, yönetim kurulu üyeleri, Kulübün yönetiminde de yer alan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, alt yapı futbolcuları ile taraftarlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık bir konuşma yaptı.

Şanlı Mersin İdman Yurdu'nun kuruluşunun 97. yılında hep birlikte Ata'nın huzurunda bir araya geldiklerini ifade eden Saltık, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, Kuvayi Milliye ruhunun gençlerinden doğan, tarihi başarılarla dolu bu büyük değerin bugünlere gelmesinde emeği geçen ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi saygıyla rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

“BEDEL ÖDEYEN TÜM BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur” diyen Saltık, “Bizler; Edip Buran'ı, Mithat Toroğlu'nu, Mehmet Karamehmet'i, Seyfi Alanya'yı, Lefter'i, Cihat'ı, Hacı Bayram Birinci'yi, Halil Kaptan'ı ve bu şanlı Kulübün bugüne gelmesinde bedel ödeyen tüm büyüklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kuruluşunun 97. yılında Atamızın huzurunda, şehrinizin gözbebeği, ortak paydası ve markası Yeni Mersin İdman Yurdu'muzu o eski güzel günlere taşımak adına her türlü mücadeleyi ve fedakârlığı yapacağımıza şahsım ve yönetim kurulum adına söz veriyorum” diye konuştu.

 

“GURURLUYUZ, MUTLUYUZ, ÇÜNKÜ MERSİN İDMAN YURDU'LUYUZ”

Bugün gelinen noktada kentin ileri gelenleri ve taraftarları ile başarılara ve şampiyonluklara kenetlenmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını anlatan Saltık şunları söyledi: “İnanıyoruz ki yaktığımız bu meşale büyüyecek ve coşkulara dönüşecektir. Bu şanlı mirası, aydınlık yarınlarımıza başarılı bir şekilde teslim edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ulu önder Atatürk'ün ‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız’ sözünü emir olarak kabul ettik. Gururluyuz, mutluyuz, çünkü Mersin İdman Yurdu'luyuz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA