ORMANDAN KAZANCIN ARTMASI ŞEHRE GÖÇÜ AZALTACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANDAN KAZANCIN ARTMASI ŞEHRE GÖÇÜ AZALTACAK


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Mut Orman İşletme Müdürlüğü çalışma sahalarında incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Yalçın'a Mut Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, Şefler ve orman muhafaza memurları eşlik etti.

Mut İlçesi Geçimli Mahallesi'nde 1998 yılında köy tüzel kişiliğine özel ağaçlandırma sahası olarak köy halkına kazanç sağlamak adına verilen yaklaşık 300 hektar alan üzerinde bulunan melengiç ağaçlarının aşılanmasıyla tesis edilen fıstık ağaçlarından elde edilen ürünlerin üretim aşamalarında incelemelerde bulunuldu.

Ayrıca Alahan İşletme Şefliğinde bulunan yangın şeritlerinde, ot ve bozuk vasfında sahalarda uygulanan Alahan Melengiç Rehabilitasyon Projesi ile Gelir Getirici Tür uygulaması yapılarak aşılanan alanlar gezildi.

Bölgede vatandaşlarla bir araya gelen Bölge Müdürü Yalçın yapılan çalışmaların ekonomik koşullar nedeniyle şehre göçleri azaltacağını ifade ederek bu konudaki memnuniyetini bildirdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA