“BU YUMRUK TÜM ÜRETİCİLERE ATILMIŞTIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU YUMRUK TÜM ÜRETİCİLERE ATILMIŞTIR”


 

Küçükbaş hayvan üreticisi Muhammet Şahin, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin ziyareti öncesi Bakan’a sıkıntılarına anlatmak istedikleri söyledikleri için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını öne sürerken Akdoğan ise olayın yalan ve provoke amaçlı olduğunu iddia etti.

Hasan Küçük

 

Mersin'e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Erdemli ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımdaki Sarıpınar Yaylası’nda Koyun Keçi Birliği tarafından düzenlenen üreticiler buluşmasına katılmıştı.

Mut ilçesinde yaşayan ve hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Bakan Kirişci'ye yaşadıkları sorunları anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklu saldırıya uğradığını iddia etti. Şahin olay sonrası rapor aldığını ve şikayetçi olduğunu söyledi.

 

YAŞADIKLARINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN ANLATTI

Burnundaki bandajla video çekerek yaşadıklarını anlatan Şahin, “Tarım Bakanımızı karşılamaya gitmiştik. Tatsız bir olay ile karşılaştık. Mersin Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın saldırısına uğradık. Birlik başkanı yanımıza gelerek el uzattı. Bizde dostça uzanan ele dostça elimizi verdik. Burada 5 kişi ayarladık Tarım Bakanına buradaki çadırları gezdireceklerini söyledi. Herkesi öğrettik istediğimiz şeyleri konuşacaklar dedi. Bizde sıkıntılarımızı dile getireceğimizi ve Bakanla görüşmek istediğimizi söyledik. Ben böyle deyince birlik başkanı ansızın bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu” dedi.

 

“DERTLERİMİZİ ANLATMAK İSTEMEMİZDEN RAHATSIZ OLDU, YUMRUK ATTI”

Devlet tarafından verilen 7 konteynerle bazı kişilere imkan sağlandığını öne süren Şahin, “Amacı  Bakana karşı 5 kişiyi öğrettiği şekilde konuşturup devlerin ve birliğin imkanları ile ıslah ettiği merasını gezdirip bakana kuzu pirzola yedirip allayıp pullayım gönderecekmiş. Bizim plan dışı dertlerimizi dile getireceğimizi anlayınca gaflen yumruk attı. Bazıları senin elin yok muydu sen niye vurmadın diyor. Biz ora kavga ve olay çıkarmaya değil üreticilerin derdini anlatmaya gitmiştik. Başkan bundan rahatsız oldu” ifadelerini kullandı.

 

“BU YUMRUK DEVLETE TÜM YÖRÜKLERE ATILDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kirişçi’ye seslenen Şahin, “Birlik başkanı tarafından atılan yumruk Ak Parti teşkilatına, devlete bütün Yörüklere üreticilere atıldı. Çünkü Ak Parti teşkilatı, Cumhurbaşkanı, bakan arkamda diye adamlar ahkam kesiyor. Cumhurbaşkanımız karşısına da aday çıkıyor. Cumhurbaşkanımız onlara saldırı mı yapıyor. Buradan devlet yetkililerimizin Tarım Bakanımızın gereğini yapmasını istiyoruz. Biz sorunlarımız için bakanımız ile görüşmek istedik ama saldırıya uğradık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Tarım Bakanımızdan özel randevu talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BAKAN ÇADIRDAN ÇIKIP BİZİ GÖRMEDİ”

Cumhurbaşkanının Tarım Bakanını Mersin’e kadar gönderdiğini Tarım Bakanının ise Birlik Başkanının çadırından başka bir yere gitmeyerek kendilerini görmediğini anlatan Şahin şunları söyledi: “Bu birlik başkanının atmış olduğu yumruk bütün Türkiye’ye üreticiye, Cumhurbaşkanıma, tarım bakanına atıldı. Biz oraya tarım bakanına derdimizi anlatmak için vardık. Sayın Cumhurbaşkanımızda vatandaşın derdini dinle diye gönderdi ama maalesef derdini anlatmaya sıkıntı dile getirmeye varan insana birlik başkanı saldırı yaptı. Birlik Başkanı AK Parti teşkilatı arkamda diye bize yumruk atma cesaretinde bile bulunabiliyor. Susmayacağız, sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımızın kapısında yatacağız ve görüşeceğiz. Bu sorunlar dile getireceğiz.”

 

AKDOĞAN: “BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI”

İddianın odağındaki Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan ise böyle bir olay yaşanmadığını olayın yalan olduğunu söyledi. Şahin’in burnundaki bandajla video çektiğini, dünkü fotoğraftaki bandajın yeri ile videodaki bandajın yerinin bile farklı olduğunu anlatan Akdoğan şunları söyledi: “Ben kendisini hiç görmedim. Program yerinde de görmedim. Bu olay yalan. Böyle bir olay yaşanmadı. Biz Bakan’ı karşıladık geldik. Uzaktan bir şeyler söyledi ama Bakanın korumaları ile aralarında bir şeyler oldu mu bilmiyorum. Beni suçluyor ama ben görmedim. Bunların hepsi ayarlanmış. Provoke etmeye çalışıyorlar. Birileri onu kullanıyor. Konuşulacak bir olay değil. Böyle bir olay olsa ben açık yüreklilikle söylerim. Öyle bir olay olsa herkesin elinde telefon var. Görüntüsü olmaz mı? Orada binlerce insan var. Birileri çekmez mi? Bu konuşulacak bir olay değil. Ben utanıyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA