YABANCI, YERLİDEN FAZLA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCI, YERLİDEN FAZLA


 

Mersin 428 sayı ile Haziran ayında yabancıya konut satışında Türkiye genelinde 3. sıraya yükselirken Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı M. Sinan Canpolat, bazı faktörlerinde etkisi ile bazı sitelerde oturanlar yabancıların yerlilerden fazla olduğunu söyledi.

Hasan Küçük

 

Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 3 bin 906 konut satışı ile İstanbul alırken 2 bin 534 konut satışı ile Antalya 2. daha önce 4. sırada olan Mersin ise 428 konut satışı ile 3. sıraya yükseldi. 

Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı M. Sinan Canpolat, Mersin’e olan ilginin nedenini ve kentteki yabancıların durumunu gazetemize değerlendirdi. Mersin dünya kenti olmaya aday bir şehir olduğunu ifade eden Canpolat “İnanın Avrupa’yı ABD’yi gezin Mersin gibi 4 mevsimi aynı anda yaşayabileceğiniz ikinci bir şehir bulamazsınız. Örneğin ABD’nin Miami kenti dünya kentidir. Dünyanın her tarafından turistler görmek icin akın eder. Miami ile Mersin’i yan yana koyun bir tık öndeyiz. Sebebi bu. Mersin ciddi bir cazibe merkezi. Ciddi doğal güzelliklere sahip 360 kilometre bakir bir sahili var. Böyle bir sahil hiçbir şehre nasip olmamıştır. O kadar güzel koylarımız ve kıyılarımız var. Ruslar olsun Almanlar olsun Avrupalılar olsun Amerikalılar olsun Mersin’e Akdeniz’e tatile geliyor gayri menkul alıyor. Sebebi turizm cenneti yaşanılabilir bir kent olması” dedi.

 

“TL’NİN DEĞER KAYBETMESİ YABANCILARI BURAYA YÖNLENDİRDİ”

Bunu göz önünde bulunduran yabancıların Türk lirasının değer kaybetmesi ve dövizin değer kazanmasını fırsat bilerek Mersin’den konut aldığını anlatan Canpolat, “Yabancıların 100 bin lirası bizim 1 milyon 700 bin liramız. Böyle bir durumda yabancı buraya yatırım yapmayıp, gayri menkul almasında yerli mi gelip alsın. Kur dalgasından kaynaklı yabancıların parasının değer kazanması TL’nin de değer kaybetmesi ile Mersin’e olan rağbet artmıştır” şeklinde konuştu.

 

“BAZI BÖLGELERDE YABANCI YERLİDEN FAZLA”

Mersin’e soğuk ülkelerden gelen yabancıların tercihinin Mezitli’den başlayıp Anamur’a kadar olan deniz ve sayfiye bölgesi olduğunu anlatan Canpolat, “Mezitli’den Aydıkcık’a kadar olan birçok bölgede yabancılar yerlilerin üzerine çıkmış durumda. Dengeye baktığınız zaman bir sitede 10 tane oturan varsa yarıdan fazlası yabancı durumda. Bunun nedeni Akkuyu Nükleer Santral inşatı devam ediyor. Orada çalışan Rus personel sayısı çok fazla. Bununla birlikte Rusya Ukrayna savaşından buraya gelen yabancılar var. Bu nedenle bu bölgede Rus ve Ukraynalıların sayısı 50 binleri geçti” dedi.

Canpolat, bazı mahallelere Suriyelile  oturma yasağı getirilmesi ile ilgili ise “Yabancılar için bazı semtlerde kotalar uygulandı. Daha önce oran nüfusun yüzde 25 idi. Bu oranı hükümet yeni düzenleme ile yüzde 20’ye düşürdü. Mahallelerde yabancıların mülk edinmesinin önüne geçildi. Diğer mahallelere kaydırıldı. Bu bizim o mahallelerdeki satışımızı düşürdü ama diğer mahallere kaydığı için pek fazla sıkıntı yaşamadık” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA