KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE MERSİN, TÜRKİYE’DE 1. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE MERSİN, TÜRKİYE’DE 1.


 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 15-20 yıl önce küçükbaş hayvan varlığı 500-600 bin civarındayken şu anda 1.8 milyon rakamına ulaşan, keçi yetiştiriciliğinde Türkiye’de 1. olan Mersin’deki temasları kapsamında Erdemli ilçesine bağlı Sarıpınar Yaylası’nda, Mersin İli Damızlık ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile buluştu.

Haber Merkezi

 

Bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Erdemli İlçesi Sarıpınar yaylasında koyun ve keçi yetiştiricileri ile bir araya geldi. Yörük çadırlarını ziyaret etti.

Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen programa Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, bir önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, il ve ilçe protokol üyeleri ile koyun ve keçi yetiştiricileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin yapılmasının ardından, Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin tanıtım filmi izlendi. Sözlerinin sonunda Bakanlık olarak 65 başlıkta toplanan destekleri olduğunu belirterek yakın zamanda herkesin bu desteklerden e-devlet üzerinden yararlanabileceğini aktaran Bakan Kirişci, TMO'nun 4 milyon 400 bin ton hububat alımı yaptığını ve alıma devam ettiğini hatırlattı. Vatandaşın ucuz ekmek yemesi için un sanayicisine uyguladıkları düzenlemenin benzerini yem sanayisinde de uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

 

MERSİN, KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE TÜRKİYE'DE 1.

Vali Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmasında; “Yayların havası sert olur, suyu sert olur, rüzgarı sert olur, bununla birlikte insanı da mert olur, cesur olur, zorluklara karşı dirayetlidir. Beslediği hayvanları canından sayar, gözü gibi bakar. Yaylacılık bir tutkudur. Mersinimizde toplam yüzölçümü içerisinde meralarımızın oranı 62 bin hektar olmasına rağmen keçi yetiştiriciliğinde Türkiye'de 1. olmak ve toplamda küçükbaş hayvancılıkta da 4-5 sıralarda yer almak işte bu tutkunun bence bir yansımasıdır. Nitekim 15-20 yıl önce ilimizde küçükbaş hayvan varlığı 500-600 bin civarındayken şu anda 1.8 milyon rakamına ulaşmış durumdadır. Bu devletimizin ve hükümetimizin Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın teşvikleriyle, destekleriyle ve bununla birlikte siz kıymetli üreticilerimizin hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin üstün gayreti ile olmuş ve bu üretimdeki artışı ülkemizin genelinde olduğu gibi Mersin ilimizde de kıyısından zirvesine kadar her alanda görüyoruz.” dedi.

 Geçmiş dönem Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da bugüne kadar Yörüklerin destekçisi olduğunu belirterek bundan sonra da her zaman yanlarında olmaya devam edeceğini aktardı.

Programda; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Vali Ali Hamza Pehlivan protokol üyeleri ile birlikte yaylada bulunan Yörük çadırlarını ziyaret ederek, Yörük vatandaşlarla hasbihalde bulundu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA