BU ESNAFIN HALİ NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU ESNAFIN HALİ NE OLACAK?


 

Mezitli Sanayi Sitesi sevkiyatçılar bölümündeki 32 esnafın dükkanlarını boşaltması için icra kanalıyla tahliye işlemi başlatılırken, esnafların konut altlarında yer arayışına girmesi görüntü ve gürültü kirliliği için endişeye neden oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen konu ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tahliye konusunu Mezitli Belediyesi dışında olduğunu belirterek, esnafların yer bulması halinde imar konusunda destek olabileceklerini kaydetti.

Hasan Küçük

 

Geçtiğimiz günlerde Mezitli Sanayi Sitesi sevkiyatçılar bölümündeki  32 esnaf arsa sahibinin çevik kuvvet ekipleri eşliğinde icra memurları ile tahliye için gelmesi nedeniyle zor durumda kalmıştı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın araya girmesi ile esnaflara dükkanlarını boşaltması için gün verilmişti. Ayın 18’inde sona erecek süre için esnaflar konutların altında yer arayışına başladı. Konu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos Ayı 2. oturumunda gündeme geldi.

 

YILDIZ: ESNAFLAR AYIN 18’İNDE CEBREN ÇIKARILACAK

CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, “Mezitli’de Sevkiyatçılar Sitesi diye bilinen bir yer var. Orada bir plan yapıldı ve kent meydanı yapılacak. Ama oradaki esnafın sorunu çözülmüş değil. Esnaflar ayın 18’inde cebren polis zoruyla çıkarılacaklarını söylüyor.  İçerisinde bulundukları arazi belediyenin ortaklığında bir arazi. Buradan esnaf çıkacak. Orası kent meydanı olacak. Kente kazandırılacak güzel bir yer olacak ama oradaki esnafa bir müddet daha süre tanınarak onlarında kendilerini taşıyabilmeleri için bir fırsat verilmesi gerektiğini söylüyorlar” şeklinde konuştu.

 

TARHAN: MAHKEME KARARI İLE SÜREÇ İŞLİYOR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise bahsedilen alanın daha önce planlanıp başka bir yere alınması gereken sanayi sitesinden ayrı bir bölüm olduğunu söyledi. Burasının sanayi sitesinin doğu kısmında kalan dükkanlar olduğunu anlatan Tarhan, “Burada uzun yıllardır kişilerin yer sahipliği konusunda bir mahkeme süreci var. Mahkeme kararı doğrudur yanlıştır ama mahkeme buranın mülkiyetinde bir şahsın olduğuna ve hatta bir bölüm dükkanların o bölümü kapsadığı belirtiliyor. Mahkeme kararı doğrultusunda süreç işliyor. Vatandaş icra kararı aldırmış. Tabiî ki her hangi bir olay olur diye emniyet güçleri de çağrılmış” dedi.

 

“MEZİTLİ BELEDİYESİNİN DIŞINDA”

Kendisinin olay günü haberinin olduğunu söyleyen Tarhan, “Girmek de istemedim. Çünkü uzun yıllara dayanan kavgalar olmuş. Bizi dışımızda olan yerler. Burada belediyenin bir metrekare yeri yok. Vatandaşların ricası üzerine ben yinede gittim bölgeye. Tatsız olaylar olmuş. Arsa sahibi ile konuşmak itememe rağmen arkadaşların ricası üzerine aradım. Bir hafta süre istedim. Kırmadılar onlarda bir hafta süre verdiler. Emniyet güçleri de çekildi. Olay belediyenin tamamen dışında” ifadelerini kullandı.

 

“YER BULUNURSA İMAR KONUSUNDA DESTEK OLURUZ”

İşyerleri sahiplerinin yer bulsak, yardımcı olur musunuz dediğini ifade eden Tarhan, “Ben de evet bir yer bulursanız büyükşehir ile de görüşürüz, imar planına işaretlenmesi konusunda destek veririz dedik. Uygun bir yer olursa sizlerle de görüşerek o arkadaşların bulduğu yere imar konusunda destek oluruz dedik” şeklinde konuştu.

 

ÖNEL: ESNAFLAR BİNA ALTLARINDA YER ARIYOR

MHP’li Meclis üyesi Bünyamin Önel ise “Mezitli Sanayi Sitesi ile ilgili çok uğraştım, Belli bir noktaya geldikten sonra engellendik. O çalışmamızda bizim ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha görüldü. Geçen beni de oraya çağırdılar. Orada yaklaşık olarak 100’ün üzerinde esnaf var. Kanunların üzerinde değiliz burası yıkılacak. Çare yok. Bugün orayı boşaltacak 100’ün üzerinde esnaf Mezitli’de bina altlarında yer arayışına başladı. Ses ve görüntü kirliliği yapan esnafı sanayi sitesi içine taşımadığınız sürece ne kadar yol yaparsanız yapın şehri güzelleştiremezsiniz dedik. Ama bazılarına anlatamadık. ‘Çıkarı olmasa bu kadar çalışmaz’ denildi. Oradaki esnaflar o zaman seni anlayamadık bugün anladık dediler” şeklinde konuştu.

 

“MECLİSİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Bu insanların çareleri kalmadığı için Mezitli’nin her mahallesinde yer aradığını anlatan Önel, “Mezitli, Toroslar, Akdeniz olur acilen sanayi sitesi sorununu çözmemiz gerekiyor. Bu sorunu çözemediğimiz zaman bu 100’ün üzerinde esnaf var. Bu sanayiyi nereye taşıyacağız. Bunlar bina altlarına gitti, diğerlerini ne yapacağız? Bir yer gösterelim imar planına işaretleyelim deniyor ama bu 2 sene sürer. 2 sene bu işyerleri ne olacak? Bu Akdeniz, Yenişehir, Mezitli Toroslar’ın da sorunu. Başka bir yer belirlensin, başka yere sanayi yapılsın. Meclisi göreve, acil olarak çözüme davet ediyorum” dedi.

 

SEÇER: NE DİYEYİM BİLMİYORUM

Seçer’in “Bu sanayi sitesi ile ilgili ne diyeyim bilmiyorum” cevabına Önel, “Bu Mersin’in sorunu. Haberimiz yoktu benim sorumluluğum yoktur deme gibi bir şansımız yok. Vali Beyle de görüşelim” dedi.

Seçer’in “Daha önce de konuştuk ama yarı yolda kaldık” şeklindeki sözlerine ise Önel “Bundan sonra bende yokum ancak destek vereceğim. Bu saatten sonra karışmam” ifadelerini kullandı.  

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA