BÜYÜKŞEHİR İHALE YAPAMADI TARSUS MAĞDUR OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR İHALE YAPAMADI TARSUS MAĞDUR OLDU


 

Evsel katı atıkların taşınması ihalesini yapamayan Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Belediyesi’nden topladığı atıkları 18 kilometre uzaklıktaki Gürlü Mahallesi’ndeki bertaraf tesislerine götürtmek istemesi tepkiye neden oldu. Tarsus Belediyesi konu ile ilgili yasal başvuru yapacak.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri tarafından aktarma istasyonlarında toplanan evsel atıkların bertaraf tesislerine taşınması ile ilgili ihale sürecini tamamlayamaması nedeniyle Tarsus Kemalpaşa Mahallesi’ndeki atık aktarma istasyonu kapatıldı.  Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Belediyesi’ne bir yazı gönderilerek ihale sürecinin sonuçlanmamasından dolayı toplanmış atıkların 10 Ağustos 2022 saat  00.00 itibari ile geçici olarak Kemal Paşa Mahallesi’ndeki aktarma istasyonu yerine 18 km uzaklıkta Gürlü  Mahallesindeki Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisine taşıması istendi.

 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN TEPKİ

Tarsus Belediyesi’nden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu talebine tepki geldi. Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yazıda Kemalpaşa Mahallesinde  bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkisindeki aktarma istasyonu 10.08.2022 saat 00.00 itibari ile kapatıldığı bu nedenle evsel atıkların ilçe merkezinden yaklaşık 18 km uzaklıktaki Gürlü  Mahallesinde bulunan katı atık bertaraf tesisine belediye araçları ile nakledilmesinin istendiği kaydedildi.

 

“AKTARMA BÜYÜKŞEHİR’İN İŞİ TAKDİRİ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin 1. fıkrasının i bendinde “...Büyükşehir katı atık yönetim plânını yapmak, yaptırmak; katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç katı atıkların ve hafriyatın yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetleri yerine getirmek, bu amaçla tesisler kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek....” şeklinde yer alan düzenleme ile katı atıkların aktarma istasyonundan alınarak bertaraf işlemlerinin gerçekleştirilmesi Büyükşehir Belediyelerinin görevleri arasında sayılmaktadır.

 

“TAKDİRİ KOMUOYUNA BIRAKIYORUZ”

Yasal düzenlemeler çerçevesinde evsel katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması görevi ilçe belediyelerine, aktarma istasyonlarından bertaraf tesislerine nakli görevi büyükşehir belediyelerine aittir. Ancak ilgili idari işlem ile Kemalpaşa mahallemizde yer alan aktarma istasyonunun kapatılarak, şehir merkezinden yaklaşık 18 km uzaklıkta yer alan  bertaraf tesisine katı atıkların ilçe belediyesi tarafından nakli talebini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  

Bahsi geçen idari işlemin hukuki niteliği ve tartışması bir yana, Covid 19 salgını ve vakalarının yeniden artmaya başladığı günümüzde, toplum ve çevre sağlığı açısından en büyük önlemin temizlik ve hijyen olduğu göz önüne alındığında, ilgili idari işlemin halk sağlığını tehdit edecek bir hal alması kuvvetle muhtemeldir.

 

“YASAL BAŞVURU YAPACAĞIZ”

Bu kapsamda, toplum ve çevre sağlığı açısından Belediye Başkanlığımız tarafından tüm imkanların seferber edilmiş olduğunu kamu oyu ile paylaşmakta yarar görüyoruz. Yine bu süre zarfında Belediye Başkanlığımızın imkan ve çabaları dışında oluşabilecek sıkıntılarda halkımızın affına sığınıyoruz. Ayrıca, toplum sağlığı açısından zorunlu olan müdahale ve mücadelemizde doğabilecek maliyetler açısından halkımızın yararına yasal başvurularımızı gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA