BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE AKDENİZ GERİLİMİ BİTMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE AKDENİZ GERİLİMİ BİTMİYOR!


 

Kent sorunları çözüm beklerken Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sürekli olarak Akdeniz Belediyesine ilişkin tartışma yaşanmasının gerilimi bitmek bilmiyor. Son mecliste tansiyonun yükselmesi ile toplantıya ara verilmek zorunda kalınırken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Vahap Seçer’e “Buna siz izin veriyorsunuz” tepkisi gösterdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin II. Birleşim Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediye Meclisinde yaşananların geriliminin yeniden alevlendiği mecliste tansiyon yükseldi.

 

TANRIVERDİ GÜLTAK’A YÜKLENDİ

İlk olarak söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanırverdi, geçen hafta covid olduğu için katılamadığı meclisteki görüşmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Tanırverdi, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, muhalefet meclis üyelerine yönelik sayısal üstünlüğe sahip olmalarına rağmen tepki çeken maddelere yönelik red verebilecekken toplantıya katılmamayı seçilmelerine yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Ayrıca Akdeniz Belediye Meclisindeki kararların yüzde 95 oranında oy çokluğuyla alındığını, engelleme olmadığını da savunan Tanrıverdi, Gültak’ı kamuoyunu yanıltmakla eleştirdi.

Cumhur İttifakı Meclis üyeleri Tanrıverdi’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Bazı meclis üyeleri salondan çıkarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tanrıverdi’nin açıklamalarına katıldığını söyleyerek, “Bunlar önemli konular” diyerek konuşmasını sürdürmesini istedi.

Ancak tepkilerin artması üzerine Vahap Seçer araya girerek Tanırverdi’nin konuşmasını erken bitirmesini, bu konuların Akdeniz meclisinde konuşulmasını istedi.


GÜLTAK KONUŞTURULMADI

Daha sonra söz alan Başkan Gültak ise Ali Tanrıverdi’nin kamuoyunu yanılttığını söyleyerek, sayısal üstünlük iddiasının arkasında durduğunu söyledi.

Vahap Seçer’e yönelik, “Sizi inandırma gibi bir kaygım derdim yok. Akdeni halkı inansın yeter” diyen Gültak, “İfadelerimin arkasındayım, hiçbir zaman yalan kullanmadım. İstediğiniz konuda yeminleşmeye hazırım.

CHP’li meclis üyelerimiz var, sayınız 7 mi 8 mi? Ben mi sayayım? Topu hep o taraf atıyorsunuz ama her seferinde ben gol atıyorum. CHP’nin meclis üyesi sayısı 8, 5 HDP, 2 bağımsız ve bir EMEP ile 16. Ali bey yine kamuoyunu yanıltıcı bilgi verdi” dedi.

 

“YETER ARTIK” TEPKİSİNE “KÜLHANBEYLİK” ÇIKIŞI
Anca bu esnada CHP sıralarından sataşma geldi ve tansiyon yükseldi. Gültak’ın konuşması yarıda kesilirken MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara duruma tepki göstererek, “Yeter artık” diye isyan etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Ne yeter artık, ne yapıyoruz da yeter artık diyorsunuz. Külhanbeylik yapmayın” diyerek meclisi sakinleştirmek yerine gerilimi yükseltmeyi seçti.

Başkan Gültak ise genel başkanlara yönelik sözler sarf edildiğini söyleyerek özür dilenmesini istedi,

Mecliste tansiyonun yükselmesi ile 5 dakika araya gidildi.

 

 

“AKDENİZ’İN SÜREKLİ GÜNDEM OLMASINA SİZ MÜSAMAHA EDİYORSUNUZ”

Aranın ardından Başkan Gültak, kamuoyunun yanıltıldığı iddiasını tekrarlayarak, “Daha önce borçlanma istediğimizde red verildiği meclis tutanaklarında var. Bağımsız üyelerin bizim lehimize oy vermesi gibi bir şey yok. Devletimizin dinamikleri ile oynamayın. Bizi suç örgütü ve terör örgütü gibi gösterenler…” diye konuşurken Başkan Vahap Seçer araya girdi.

Seçer, “Burada böyle konuşan olmadı. Her hafta Akdeniz’i burada konuşacak olursak meclisin, kentin huzuru kaçacak. Ortada fol yok yumurta yok, nereden çıkıyor bu tartışmalar. Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlara yanlış bilgiler verdiğiniz söyleniyor. ‘Öyle değil, bizi engellediniz’ deyin” dedi.

Bunun üzerine Başkan Mustafa Gültak “Akdeniz’i mecliste bu kadar gündeme getirmeyin, Akdeniz’de gelsinler istedikleri kadar konuşsunlar. Siz buna izin ve müsamaha ediyorsunuz.

Bu arkadaşların Hollywood senaryoları yapmış olsak bir arkadaşımızın Amerika’ya gitmesine izin veremezdik, söyledikleri yalan ve iftiradır. Bu arkadaşlar meclise gelselerdi, net bir şekilde 16’ya, 15 önde olacaklardı, borçlanmayı da verselerdi. İstemediklerine de hayır deselerdi.

Bu arkadaşlar son mecliste yine polemik yaratıp kavga çıkartıp, meclisi terk ettiler. Zaten amaç borçlanma vermek değil. Ama savcılarımızı ve emniyetimizi zan altında bırakmayalım” dedi.

 

“BEN TRAFOYA EVET DİYORUM, GİDİN HAYIR DİYENLERLE ÇÖZÜN”

Muhalefetin Adanalıoğlu’nda yapılmak istenen trafoya oy birliğiyle red verilirken, kendileri red vermiş gibi halka bilgi verdiğini iddia ederek tepki göstermesine ise Gültak’tan, tepki geldi. Bu konuyla ilgili de yanlış bilgilendirme yapıldığını söyleyen Gültak, “Parkın içindeki bir trafo kaldırılıp, biraz daha büyüğü yapılmak isteniyor, muhtarlar da bu istiyor. Ama ‘parkın içine yaptırmayız’ diyorlar. Ben de tamam dedim. Orada insanların buzdolabı, çamaşır makinesi yanıyor. Muhalefet ise ‘ENERJİSA özel para harcasın, arazi alsın’ diyor. Ama burada satılık arazi yok. Biz zorla bütçe aktarımı yaparak trafo yaptırmaya çalışıyoruz ama arkadaşlar bunu ağaç katliamı olarak lanse ediyor. Yöre halkına ‘ben evet diyorum, gidin hayır diyenlerle çözün’ dedim.

Ben iyi forvetim, böyle iyi muz orta gelirse affetmem. Ben her zaman antrenmanlıyım. Burada aktarılan bilgiler doğru değildir. Meclis aritmetiği onların lehineydi, onlar kaos ile halkı, Akdeniz’i, meclisi germeyi tercih ettiler” diye konuştu.

 

SEÇER KENDİSİ İLE ÇELİŞTİ

MHP’li Meclis Üyesi Duran Kara da, ilçe belediyelerinde olan meselelerinin Büyükşehir Meclisinde saatlerce tartışmanın bir anlamı olmadığını söyleyerek, “Büyükşehir’i ilgilendirmeyen konuları burada uzun boylu tartışmaya gerek yok” dedi.

Vahap Seçer ise Kara’ya tepki göstererek, “Burası Büyükşehir Belediye Meclisi, bu konular burada tartışır. Köy kahvesinde değil. Bir ilçe belediye başkanının gidip bir köy kahvesinde Büyükşehir’i suçlaması çok ayıptır” diyerek, Akdeniz’in sürekli konuşulması ile meclisin gerildiği yönündeki açıklamaları ile çelişti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA