​​​​​​​‘ÇÖP FESTİVALİ’ OLMASIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​‘ÇÖP FESTİVALİ’ OLMASIN


 

​​​​​​​Mersin’in Erdemli ilçesinde daha önce katılımcılarının adeta çöp festivaline çevirdiği için tartışmaya neden olan Milyon Fest etkinliği yarın başlıyor. 14 Ağustos’a kadar sürecek Milyon Fest etkinliği daha önceki yıllarda olduğu gibi trafik yoğunluğuna ve sahilde çöp yığınları oluşturacağı için yine endişeye neden oldu.

Hasan Küçük

 

Erdemli İlçesi’nde bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında 5.si gerçekleştirilecek Milyon Fest etkinliği yine tartışmaya neden oldu. Önceki yıllarda festivale katılanların çevreye bıraktığı çöp yığınları nedeniyle yöre halkının tepki gösterdiği Erdemli Sivil Toplum Platformu’nun ise organizasyonun, halkın manevi hayatına zarar verdiği için iptalini istediği Milyon Fest etkinliği ile ilgili tartışmalar bitmiyor.

Bu yıl 4 gün sürecek etkinlikte Pinhani, Cem Adrian, Athena, Selda Bağcan, Kenan Doğulu, Adamlar, Sertap Erener gibi sanatçıların yanında ünlü gruplar konser verecek.

 

“AH ERDEMLİM! AH MEMLEKETİM”

Sosyal medyada yer alan afişlerde Erdemli Belediyesi’nin sponsor olarak yer alması dikkat çekerken MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Topkara, söz konusu afişi “Ah Erdemlim! Ah Memleketim!!!” notuyla paylaştı. Erdemlili Gazeteci Oktay İnce ise izin verenlere ve sebep olanlara vurgu yaptığı yorumunda, Kocahasanlı, Limonlu ve Erdemli esnafının Milyon Fest etkinliğinden memnun olduğunu anlatarak,  Erdemli Müftülüğü önderliğinde oluşturulan ve STK’ların içinde olduğu platformun tepki girişiminin pek karşılık bulmadığını kaydetti.

 

“ÇÖZÜM BİR KİŞİDE O DA İZİN VEREN”

Ramazan Gürsoy isimli takipçi ise “Zaten onlarda karşılığını bulamayacağını bilirler de. Dostlar alışverişte görsün. Ortada bir sorun varsa çıktığı yerde bilir. Çözüm bir kişide oda zaten izin veren” ifadelerini kullandı.

Şükrü Kılınç ise “Burayı kiraya veren bu işlerin yapılacağını bilerek verdi. Bu sebeple organizasyonu yapanları şu veya bu şekilde eleştirmek kolay. Gücünüz yetiyorsa, gerçekten üzüm yemek istiyorsanız,burasını su festivali adı altında kiraya vereni eleştirin” dedi.

Topkara’nın paylaşımına yapılan yorumların bazı ile şöyle:

Mehmet Bozoğlu: “Lütfen böyle saçma sapan şeyleri başka şehirde yapın. Bir hafta Erdemli trafik felç. Artı bırakacaklar pislik cabası. Hersene bu rezilliği çekmek zorunda değiliz

Tayyar Karip: Yine mezarlık prezervatif ile dolacak desene”

 

“BU KEPAZELİĞİN SORUMLUSU KİM?”

Hüseyin Çelik: “Bu kepazeliğin sorumlusu kim başkan?”

Yunus Emre Yılmaz: “Bu gençlerin bu esnafın eğlenmeye para kazanmaya hakkı yok mu? Hep Erdemli’nin kodamanları vampirleri mi kazanacak eğlenecek. 6-7 ilçede yapılan bir festival kirleniyorsa temizlenir. Gençleri biz daha iyi eğlendirir daha iyi bir festival yaparız diyorsanız buyurun siz yapın da görelim.”

Aziz Civil: “Halkın ve yetkililerin yüzde 90’ı istemediği halde nasıl izin veriliyor, düşündürücü.”

Kadir Karadağ: “Ne olmuş. Erdemli’ye ne olmuş. Memleketinizde gençler yılda bir bu Türkiye’de insan olduğunu hatırlıyor. Bir sosyal aktiviteye katılıyor o mu gözünüze göründü. Trafiği eleştirmişsiniz. Trafiğin sorunu bu festival mi?  Festival yok yollar tıkalı. Alkol alan gençler mi sorun. Erdemlide bu sorun gençlerle başlamıyor. Sabah vatan millet din iman, akşam pavyon pavyon piyasa ağzı içki kokan insanların din elden gidiyor yorumları sıktı artık. Şuan esnafların arasında tekel büfeleri ayakta. Nerdeyse tek sorun bu festival mi?”

Metin Kalay: “Bu paylaşımınız bu festivale izin veren Erdemli Belediyesi ve İçişleri Bakanlığına bir serzeniş mi Başkanım? Sonuçta A'dan Z'ye Cumhur İttifakının sorumluluğunda bir festival.”

Soner Yörük: “Şu festival sayesinde esnafın yüzü gülüyor. Pandemide dükkanları kapatılırken kimse halini sormadı onların. İsteyen gider istemeyen gitmez. Erdemli’nin daha önemli birçok sorunu varken dert ettiğiniz şeye bakın.”

 

“KONUNSUZLUK VARSA POLİS VE SAVCI VAR”

Erhan Cırık: “Sırf bir yerlere mesaj vermek için böyle sözde karşı gelmeleri bırak dostum. Biz neden Antalya'dan geriyiz neden onlar bizden zengin diye üzülüyoruz, arkasından da bir festivali fazla görüyorsunuz, çelişkili davranıyorsunuz. Bu ülke kanun ülkesi. Orada kanunsuz bir şey yapılıyorsa polis var savcı var. Neyden korkuyorsun ? Toplumun ahlakını bu festival mi bozuyor? Bu toplumun ahlakını bozan şeyleri şimdi burada sayamam. Hergün adliyedeyim ve bu toplumun ahlakını bozan şeyleri iyi biliyorum. Festival bunların içinde en son sırayı alır. Keşke bu festivale karşı geldiğiniz kadar eğitimimizi bozanlara karşı gelseydiniz. Çünkü sağlam eğitimli bir toplumu hiçbir şey bozmaz. Lütfen tutarlı, doğru ve aklî politikalar yapalım.”

Onur Özten: “Bu bir gençlik ve eğlence festivali değil, zaten milli manevi boşlukta olan Türk gençliğinin daha da uçuruma yuvarlanmasını sağlayan,Türkiye genelinde, belirli yerlerde sistematik şekilde tekrarlanan gayri milli-gayri ahlaki bir projedir.Sanatçıları dinlemek için gelen masum topluluğa diyecek bir şey yok ama sakıncalı olan durum konserden sonra irili ufaklı kurulan çadırların bulunduğu kamp ve bu kampta yaşanan iğrençlikler ile içki satışı yapılan gişelerde 18 yaşından küçük çocukların içki alma yarışına girmesidir.Tüm bu yaşananlara ''ne var efendim, gençler eğleniyor,esnaf para kazanıyor ''gözüyle bakamazsınız..İşin üzücü noktalarından biriside MHP li bir belediyenin böylesi bir kültür ve ahlak dejenerasyon ve asimilasyonuna ön ayak olması ve hatta bu organizeyi yapmakla gurur duymasıdır.”

Onur Özten: “Milyon fest denilen organizede bakın bakalım içerde tek bir Erdemli'li esnaf var mı? Ahlaksızlığa karşı çıkmak,kültür erozyonunu engellemeye çalışmak ne zamandan beri geri kafalılık oldu..İnsanlara birde böyle mahalle baskısı kuruyorlar..Efendi sen para kazanacaksın diye Müslüman Türk evladı günah batağında meze olamaz..Sen ve senin gibiler böyle bir rezaleti alkışlar,ben ve benim gibi vatan evlatları da lanetler. Evlatlarımızın günahından kazanılacak para yerin dibine batsın. Öyle paranın ne hayrı görülecek?”

 

“İPTAL EDİLSİN ÇAĞRISI”

Erdemli Sivil Toplum Platformu geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir yazılı bir açıklama yaparak Milyon Fest’in iptal edilmesini istedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlçemizde geleneksel hale getirilmeye çalışılan Yüce Milletimizin milli ve manevi değerleriyle asla bağdaşmayan sponsorluğunu alkol firmalarının yaptığı, gencecik beyinlerin alkol, fuhuş ve uyuşturucu ile zehirlendiği Milyonfest adlı sözde eğlence festivalinin bir sanat ve eğlence etkinliği olmaktan ziyade kültürümüzü, değerlerimizi ve toplum ahlakını tahrip ve tahrif etmeyi hedefleyen bir program olduğuna inanmaktayız. Gençlerimizin kültürümüze bağlılığını güçlendirecek sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanında olduğumuzu belirtiriz. Ancak söz konusu etkinliğin; çoğunluğunu il ve ilçe dışından gelen katılımcıların oluşturduğu camilerimizin ve müştemilatının uygunsuzca kullanıldığı, mezarlıklarımızın edep ve ahlak dışı davranışlara alet edildiği, toplum ahlakını, gençlerimizi ve geleceğimizi olumsuz etkilediği izahtan varestedir. Bu nedenle bu programın iptal edilmesini ve Erdemlimizde bu tür programların yapılmasına asla izin verilmemesini talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA