“2 KAMYONUN YAN YANA GEÇEMEDİĞİ YERLER VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“2 KAMYONUN YAN YANA GEÇEMEDİĞİ YERLER VAR”


 

Akdeniz sahil yolu Antalya kısmı bitme aşamasına gelirken Bozyazı ile Aydıncık arasında 2 kamyonun yan yana geçemediği kısımlar Büyükşehir meclisinde gündeme geldi. İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Deniz, “Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz sürekli bu yolu kullanıyor ama sanırsam altlarındaki arabalar çok iyi model olduğu için farkına varmıyorlar” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Ağustos Ayı meclis toplantısında bir türlü bitirilemeyen Akdeniz Sahil Yolu’nun Bozyazı ile Aydıncık arasındaki bölümleri gündeme geldi.

Meclisin dilek ve öneriler kısmında söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Deniz, Cumhur İttifakını ve Büyükşehir’i ilgilendiren 2 yol sorununu dile getirdi. D-400’ün sürekli kullanılan bir karayolu olduğunu ve ilin en değerli konularından biri olduğunu vurgulayan Deniz, “Karayolunun Antalya kısmında kalan Kaledran’a bir tünel yapılıyor. O tünel bittiği zaman yolun Antalya kısmı bitmiş olacak ama Mersin’den Kaledran’a kadar olan kısma baktığımız zaman bir kısmı yapıldı. En zor yeri Şaymana- Kaledran arası duruyor.

Bozyazı tarafına geldiğimiz zaman ise Belediye Başkanlarımız meclis üyelerimiz sürekli bu yolu kullanıyor ama sanırsam altlarındaki arabalar çok iyi model olduğu için farkına varmıyorlar. Kusura bakmasınlar. Aydıncık’tan Gözce’ye kadar tünel yapılıyor ama ne garip ki Aydıncık- Karatepe arasındaki bölünmüş yol yapılmış hizmet veriyor. Bu kısma tünel yapılıyor. Aydıncık’tan öbür tarafa gittiğimiz zaman 2 kamyonun yan yana geçemediği köprüler ve virajlar var. Önünüzde bir tır gittiği zaman 10-15 tane kamyon peşine takılıyor. Bir taraftan bu tünel yapılırken öbür tarafta 2 kamyonun yan yana geçemediği köprüler ve kamyonlar var. Cumhurbaşkanımız da bölgeye geliyor. Bu konunun gündeme getirirlerse kendilerine müteşekkir oluruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Akdeniz sahil yolunun 20 yıldır yapıldığı halde hala bitirilemediğini anlatan Deniz, “Bir Karadeniz sahil yolu yapılırken bunun propagandası yapılmıştı 20 yılda bitirilemedi biz bitirdik diye. Gönül ister ki 20 yıla kalmadan günümüzün şartlarında bu D-400 karayolu bitsinde bu yolu kullanalım” ifadesini kullandı.

 

“GRUP YOLU MERDİVEN GİBİ”

Büyükşehir’i ilgilendiren grup yolları ile ilgili sorunu Mayıs ayındaki meclis toplantısında da dile getirdiğini ifade eden Deniz, “Bozyazı’nın Ustalar, Derbentalanı, Kötekler, Elmakuzu grup yolunun Elmakuzu-Kötekler arası 10 kilometrelik kısım yapılıyor. Çalışmalar başladı. Ama Derbentalanı Kötekler arası bir kısım var 10 kilometre. Ben Daire Başkanı ile görüştüm bu yolun bir kısmı önceki dönemde genişletildi ve stabilizesi yapılmış durumda. Şu anda toprak vaziyette. Bir kısmında asfalt o kadar bozulmuş ki merdiven basamağı gibi. Bu 10 kilometrelik yolun bu seneki çalışmaya dahil edilmesini istiyorum” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Suat Bağrıaçık ise  “Bahsedilen yol bizim ağımızda olan bir yol. Şu anda hazırlıyoruz yapacağız. İlave kısım devam edecek. Şu anda Elmakuzu kahvenin önüne kadar geldik. Çalışıyoruz” dedi.

 

YERLİKAYA: “30-40 KİLOMETRE BİR ALAN KALDI”

D-400 karoyolu ile ilgili iddiaları cevap veren AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerlikaya ise “Karayolları yetkilileri ile görüştük. Ali Bey’in söylediği yerle ilgili ihale yapılmış. Firmaya yer teslimi felan yapıldı. Yakında kalan kısımla ilgili çalışma başlayacak. Işıklandırma ile ilgili çalışmalar başladı. Ali Bey’e şunu da belirtmek istiyorum AK Parti iktidarı öncesindeki Bakanlarımız ‘bu yolu yapmaya hükümetlerin gücü yetmez’ diyorlardı. 30-40 kilometre kadar bir alan kaldı. Yakında oralarda bitip kullanıma açılacak” diye konuştu.

 

“20 YILDA AKDENİZ SAHİL YAPILAMAMASI ELEŞTİRİLİR”

Yerlikaya’ya cevap veren Seçer ise “Olsun o kadar. 20 yılı konuşuyoruz. Türkiye dünyanın 20 ekonomisinden biri, böyle büyük bir bütçe kullanan bir hükümetin 20 yılda Akdeniz sahil yolunu yapamaması eleştirilir. Yapılması övülmez. Tam tersi olur. Bu kadar büyük bütçe. Yapılanlar için teşekkür ediyoruz. Bu bir hizmet ve bayrak yarışı. 20 yıl öncede bu ülkede hükümetler vardı. Onlarda çok değerli çalışmalar yaptı. Bugün üzerinde seyahat ettiğimiz yollar 2002’den sonra yapılmadı. D-400 karayolu 2002’den sonra yapılmadı. 1950’lili yıllarda yapıldı. 1980-90’yı yıllarda otoban Çeşmeli’ye kadar olan güzergah yapıldı. Ondan sonra bugün yarın bugün yarın. Ben milletvekili iken programda idi. Bir iki sene içinde yapılacak deniliyordu. Üzerinden 12-13 yıl geçti hala bir arpa yol gidilemedi. Bunu memleket meselesi olarak görüp bitirmemiz lazım” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA