PLAY-OFF SİSTEMİ DEĞİŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLAY-OFF SİSTEMİ DEĞİŞTİ


 

​​​​​​​TFF, Tarsus İdman Yurdu ile Mersin İdman Yurdu’nu yakından ilgilendiren bir karara imza attı. 2. Lig ve TFF 3. Lig Play-Off Sistemi’nde değişikliğe gidildi.

Hediye Eroğlu

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 1. Lig’in ardından 2022-23 sezonundan itibaren 2. ve 3. Ligde Play-Off Sisteminin de değiştirilmesine karar verdi. Alanın karar ile bir üst ligi çıkma yol değişti.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Tarsus İdman Yurdu ile TFF 3. Lig’de mücadele eden Mersin İdman Yurdu’nu yakından ilgilendiren karar ile önemli değişikliklere imza atıldı.

TFF 2. Lig'de normal sezon sonunda gruplarında birinci olan 2 takım doğrudan, Play-Off müsabakaları sonucu ise 1 takım olmak üzere toplam 3 takım Spor Toto 1. Lig'e yükselecek.

TFF 3. Lig'de ise normal sezon sonunda gruplarında birinci olan 3 takım doğrudan, Play-Off müsabakaları sonucunda her gruptan 1'er takım olmak üzere toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselecek.

 

TFF 2. LİG PLAY-OFF SİSTEMİ

Her iki grupta grup içi Play Off müsabakaları 3 tur üzerinden oynanır. Üç tur sonunda her iki gruptan birer takım Play-Off Final müsabakasına yükselir.

Her grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play Off müsabakalarına katılır.

Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. tura yükselir.

1. Tur müsabakalarında her iki grupta 3. ile 6., 4. ile de 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre karşılaşır. Maçlar 3 ve 4. takımların sahasında oynanır.

Müsabakaları kazanan takımlar ikinci tura yükselir. 2. Tur çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar sıralamada daha altta yer alan takımların sahasında olacak şekilde yapılır.

2. Tur müsabakalarını kazanan takımlar 3. turda lig 2.'si olan takımların rakibi olur.

Tur müsabakaları çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde oynanır.

Her iki grupta 3. Tur maçları sonucunda tur atlayan 1'er takım, tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakasını oynamaya hak kazanır. Final müsabakasını kazanan takım Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olur.

 

TFF 3. LİG PLAY-OFF SİSTEMİ

Her üç grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play Off müsabakalarına katılır.

Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan Play Off Finaline yükselir.

3. ile 6. takım 4. ile de 5. takım, maçlar 3 ve 4. sıradaki takımların sahasında olmak üzere tek maç eleme usulüne göre karşılaşır.

Kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre karşılaşır.

Çift maç sonucunda tur atlayan takım finale yükselir ve finalde ligi 2. sırada bitiren takımın rakibi olur.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA