AKP- CHP ARASINDA KAÇAK SU GERİLİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP- CHP ARASINDA KAÇAK SU GERİLİMİ


 

​​​​​​​Eski ortaklar CHP’li Tuncay Gökçel ile AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerklikaya arasında, kaçak su kullanımına ilişkin MESKİ’nin kestiği ceza tutanağına ilişkin tartışma devam ediyor. Büyükşehir Meclisine taşınan tartışmada taraflar birbirini suçlamaya devam etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda eski ortaklar CHP’li Tuncay Gökçel ile AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerklikaya arasında, kaçak su kullanımına ilişkin MESKİ’nin kestiği ceza tutanağına ilişkin tartışma yaşandı.

 

“HUKUK ÖNÜNDE MÜCADELE EDECEĞİM”

CHP’li Tuncay Gökçel, son günlerde AKP’li İsmail Yerlikaya’nın sahibi olduğu şirketin kaçak su kullanımı ile ilgili haberlerin basında yer aldığını aktararak, “Kaçak su kullanımının üstünü örtmek için beni ve ailemi işin içine çekmeye çalışmıştır. Şirketin tamamı kendisine aittir. Bu şirket bizim kiracımızdır. Sadece kiracı-mülk sahibi ilişkimiz vardır. Tutanağın kendi şirketine tutulması gerektiğini bilmesine rağmen tutanağın bize kesilmesini sağlamış, bunu siyasi bir malzeme haline getirmiştir. İlgili kuruma verdiğim dilekçe ile yapılan hata kurum tarafından düzeltilmiş ve İsmail Yerlikaya’nın şirketin ceza kesilmiştir. Hem kaçak su kullanmış hem de sinsice cezayı bana ödetmek istemiştir. Beni ve ailemi İsmail Yerlikaya ile hukuk önünde mücadele edeceğim” dedi.

 

“MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDECEĞİM”

AKP’li İsmail Yerlikaya ise “Yalan haber üzerinden meclis gündemini meşgul etmekten hicap duyuyoruz” diyerek, “Ben ne söylesem CHP’li meclis üyesi ne söylese boş, MESKİ’nin genel müdürü burada. Ben MESKİ’nin bir damla kaçak suyunu kullanmışsam, tutanak ile ilgili kafa karışıklığı yaratacak bir şey yapmışsam meclis üyeliğinden istifa edeceğim.

Ben kaçak su mu kullandım yoksa kuyu suyunun kullanımından sonra fazlasının bertarafı için kanalizasyona verilen su ile mi ilgili? Sizin sitenize kesilen ceza gibi…Ben bu cevaba göre açıklama yapacağım” dedi.

 

“KİMSEYE KASTİ BİR TUTUMUMUZ OLAMAZ”
MESKİ yetkilileri, bahsi geçen konunun kaçak su kullanımı ile olmadığını atıksu ile ilgili olduğunun bilgisini verdi.

Başkan Vahap Seçer ise “Bu tip konuların bu şekilde tartışılmasının kimseye bir yararı olduğunu üşünmüyorum. Ceza gerekiyorsa kesiyoruz. Önümüze kim gelirse dinlemiyoruz. Kaçak su kullanımı şebekeden alıyorsunuz bedel ödemeden kullanıyorsunuz demek. Bir de bu örnekteki gibi atıksu mevzuatından kaynaklı bir abonelik durumu var. Eğer bir sistemde kullandığınız suyu MESKİ’nin kanalizasyon şebekesine veriyorsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz.

Maalesef bu sefer Cumhur İttifakı’ndan siyasetçiler bunu gündeme getirdi. Atıksu bedeli tahakkuk ediyor. Biz bu işlerin peşine gidersek tüm okulları, kamu kurumları, vatandaşları liste yapıp, ifşa edelim sabaha kadar burada tartışalım. Elbette yasalara uyalım. MESKİ hiçbir ayrım yapmıyor. Belediyemizin sayacında bir sorun varsa dahi biz ona da ceza kesiyoruz.

Kimseye kasti bir tutumumuz olamaz. Uygulanmamış yasaları uygulamaya, zaptı rap altına almaya çalışıyoruz. Ama bu süreçte her tarafı darmadağın ettiğimizde olmuş. Biz de kurumumuzda bir ciddiyet sağlamak durumundayız” dedi.

 

“YALAN SÖYLÜYOR”

Tuncay Gökçeli ise “Yasa bunu kaçak diye nitelendirmiş ve tutanak tutmuş. Arkadaşımız ile 2016’da ayrıldık. Arsa sahibi ve kiracı ilişkisindeyiz. MESKİ’de ki arkadaş tutanağı tutarken hata yapmış. Ama sosyal medyadan paylaşım yapıp, ‘kaçış ok, yarısını sen ödeyeceksin’ diyor. MESKİ hatasını düzeltmiş. Yalan söylüyor” dedi.

 

“BU TUTANAKLARIN BASINDA NE İŞİ VAR?”

İsmail Yerlikaya da, “Adaletsizlik ve haksızlık varsa bana yapıldı. Yandaş basında, troller tarafından bana saldırıldı. Bunu haber yaptıranları da biliyoruz.

MESKİ geldi tutanağı tuttu, cezayı kesti. Bu tutanakların basında ne işi var? Kişisel verileri koruma kanunun diye bir şey var. Siz kendiniz söylediniz, binlerce tutanak tutuldu. Neden onlar değil de bu tutanak ortay çıkarıldı. Çünkü İsmail Yerlikaya AK Parti Grup sözcüsü. Sanki ben müdahil olmuşum gibi anlatılıyor. MESKİ üzerine düşeni yapmamıştır. Büyük bir kurum içinde art niyetli insanlar var. Art niyetli insanlar bunu servis etmiş ve yalan haber yaptırmıştır.

Örneğin Mezitli ile ilgili birkaç ay önce konuşma yaptım. Belediye hizmet alanlarında ticari alan yapılmış dedim. Sonra Mezitli Belediye Başkanı iş yerlerine kesilen cezaların tutanağını bana gönderdi. Bu tutanakların başkan da ne işi var? Tutanakların 3’üncü şahıslara verilmesi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

 

“CEZALAR HUKUKA UYGUN AMA ADALETSİZ ÇÜNKÜ ÇOK YÜKSEK”

Öte yandan MESKİ’nin, hiçbir kanunda yer olmamasına rağmen genel kurul kararı ile geriye dönük 5 kat ceza kesmesini de eleştiren Yerlikaya şunları söyledi, “Bugün benim başıma gelince farkına vardık. Mevzuatı inceledim, Mersinliden havuzlu itelerden, işyerlerinden, yıkamacılardan, sahildeki tüm restoranlara aynı şekilde haksız ceza kesilmiş. Bu cezalar genel kurul kararı ile veriliyormuş. Yönetmelikte böyle bir şey yokmuş. İnşallah bizim sayemizde bu kararlar iptal edilecek. Cezalar hukuka uygun ama adaletsiz çünkü çok yüksek”.

Vahap Seçer ise “İtirazınız var ise idarenin işlemlerine karşı yargı yolu açık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA