“HAYIR DİYEBİLİRDİNİZ AMA SİZ KAOSU SEÇTİNİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAYIR DİYEBİLİRDİNİZ AMA SİZ KAOSU SEÇTİNİZ”


 

Akdeniz’de HDP’li 5 meclis üyesinin gözaltına alındığı gün sayısal üstünlüğe sahip olmasına rağmen katılmamayı tercih eden muhalefete Başkan Gültak’tan “Toplantıya gelip hayır diyebilirdiniz ama siz kaosu seçtiniz” tepkisi geldi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesine borçlanma yetkisi verilmediği için Akdeniz Belediyesi’nde de kendisinin önünün kesildiğini savunan Başkan Gültak’a, Başkan Vahap Seçer’in cevabı ise “Suçlamaları reddediyorum” oldu.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıya Akdeniz Belediyesinin, olağanüstü meclis toplantısı öncesi HDP’li üyelerin gözaltına alınması ve toplantının yapılarak bazı kararlar alınması ile ilgili tartışma öne çıktı.

 

SEÇER VE HDP’DEN TEPKİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, önemli kararların alınacağı toplantı öncesi meclis üyelerinin gözaltına alınması ve buna rağmen toplantı yapılarak kararlar alınmasının, meclisin işleyişini ve alınan kararları sakatladığını savundu.

HDP’li Meclis üyesi Bedriye Kuş da, gözaltıları ‘rehine operasyonu’ diyerek eleştirdi ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı suçladı.

“Ortada bir suç var ise hakkımızda dava açabilirlerdi. Ortada bir suç yoktu, tamamen uydurulmuş bir senaryoydu” diyen Kuş, yapılmaması gereken toplantıda alınan kararların rant amaçlı olduğunu savundu. Kuş konuşmasının sonunda Gültak’a kırmızı kart gösterdi.

 

“İYİ ŞEYLER YAPTIĞIM İÇİN YIPRATILIYORUM”

Başkan Mustafa Gültak ise “Büyükşehir Belediye Meclisinde sürekli ben gündemim. CHP ve HDP tarafından övülecek halim yok, demek ki doğru yoldayım. Gurur duyuyorum” dedi. Kendisine oy veren, vermeyen Akdeniz halkına saygılarını sunduğunu söyleyen Gültak, 2024’te kararı Akdeniz halkının vereceğini vurguladı.

“Ama tabi Büyükşehir’in gündemine girmek hoşuma gitmiyor da değil” diyen Mustafa Gültak, “Çok önemli konular varken, bizim gündem olmamız, halk nezdinde iyi şeyler yaptığımızın, sevildiğimiz için yıpratıldığımızın göstergesidir.

 

“HESAPLARIMIZ HALLAÇ PAMUĞU GİBİ ATILIYOR AMA 3 YILDIR BİR ŞEY BULAMADILAR”

Bir belediye başkanının borçlanma, inşaat yetkisi almasına kamuoyunda rant demek cehalettir. Partisi ne olura olsun tüm belediye başkanlarını rantçı olarak mı suçlayacağız? Belediyeler kamu kuruluşudur ve şeffaftır. Yılda bir kere tüm hesaplarımızı harcamalarımızı alıp dışarıdan bir mali müşavir de getirip denetleme kurulunda ele alıyorlar.

Kendi üyelerimiz yetmezmiş gibi dışarıdan belki de kendi siyasi görüşlerine uygun birini getirip Akdeniz’in hesaplarını hallaç pamuğu gibi atıyorlar. Ama 3 yıldır bir eksik bulamadılar” diye konuştu.

 

“NEDEN BİZ BORÇLANAMIYORUZ ACABA BİR YERDEN TALİMAT MI GELİYOR?”

Hizmet yapmak isterken engellendiğini savunan Başkan Gültak, “Biz hep ‘Büyükşehir’e borçlanma vermiyorsun sende alamazın’ engeline takıldık. Büyükşehir’de borçlanma verdik ama yine alamadık. Neden biz borçlanamıyoruz acaba bir yerden talimat mı geliyor? Burada bir adaletsizlik var.

 

“MECLİSE GELİP HAYIR DİYEBİLİRDİNİZ”

Öte yandan HDP ve CHP’nin bir kez daha algı operasyonu yaptığının görüldüğünü belirten Başkan Gültak, şunları söyledi: “Çünkü son yapılan mecliste Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi o gün 15 kişiydi. Diğer oyunun rengini belli eden meclis üyelerinin sayısı ise 16’ydı. Neyi tercih etti bu arkadaşlar, algı yaratmayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dinamikleri ile oynamayı, kaos ortamını. Meclise gelselerdi hem konuşsalardı, hem de hoşlarına gitmeyen şeylere hayır deselerdi. Kamuoyunu yanıltmayın, gelseydiniz hayır diyebilirdiniz. Bir kez daha ispatladınız; kaostan faydalanıyorsunuz. Biz bu meseleyi bu kadar önemseseydik, son saniye Amerika’ya giden arkadaşımızın gitmesini engellerdik. Mersin’in, Mersin Büyükşehir’in, Akdeniz’in kamuoyunu kirli gündemlerinizle, kirletmeyin. Ne emniyetimizi, ne savcılarımızı ne hakimlerimizi ne de bizi zan altında bırakmayın Şurada 1,5 yılımız kaldı. Biz hizmetimizi yapacağız”.

 

SEÇER SUÇLAMALARI REDETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Başkan Gütak’ın meclis üyelerine yönelik “Siz Büyükşehir’e borçlanma vermiyorsunuz, bunun karşılığında bizde Akdeniz’e vermiyoruz” suçlamalarını reddetti. Kimsenin iradesinin ipotek altında olmadığını savunan Seçer, “Akdeniz’de bulunan meclis üyelerinin talimata ihtiyacı yoktur. Hizmet noktasında belediye başkanlarının elinin ayağının bağlanmasını doğru bulmuyoruz. Akdeniz’de Gültak, borçlanma talebini akıl ile izah edebiliyorsa borçlanma yetkisi verilmemesi yanlış bir şeydir.

Arsa satışı, kamu kurumuna tahsisi konusuna giremem, bu sizinle meclis üyeleri arasındaki tartışmadır. Onun için bu suçlamalarınıza cevap vermek istemiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA