“2 YAVRUYU YETİM BIRAKTILAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“2 YAVRUYU YETİM BIRAKTILAR”


 

​​​​​​​Firari katil zanlısı Seyfetullah Söylemez’in kırmızı bültenle arandığı Seher Aslan davasında tutuklu 2 sanığın yargılanması sürerken Anne İpek Aslan “3 tane cani evime giriyor. Biri ip ayarlıyor, biri evimde çıplak geziyor. Kızımı öldürüp 2 yavruyu yetim bırakıyorlar. Bunlar için idam istiyorum” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de 2 Ekim 2020’de merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi’nde  Seher Aslan’ın öldürüldüğü cinayet davasının 7. Duruşması gerçekleştirildi. Cinayet olayı şöyle gerçekleşmişti. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez yanındaki arkadaşları Barış Ş. ve Cevdet D. ile saat 02:00 sıralarında bir süre nikahsız yaşadığı Seher Aslan Özkurt’un evinin önüne gitti. Söylemez, Şimşek ile birlikte yanında getirdiği demir kesme makası ile binaya ve ardından Özkurt’un dairesine girdi. Söylemez ile arkadaşı evde bulunan Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, cep telefonlarını ve Özkurt’un altın yüzüğünü aldı. Ardından da genç kadını dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Seher Aslan Özkurt, dama çıkıp komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, kadını saçından tutup sürükleyerek getirdiği merdiven boşluğunda başına tabancayla ateş etti. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheliler olay yerinde kaçtı.

 

FİRARİ SANIK İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Cinayetin ardından geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı belirlenen otomobili bir süre sonra Adana’da durdurarak, Barış Ş. ve Cevdet D’yi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi tutuklanırken geçtiğimiz duruşmada firari olan Seyfetullah Söylemez’in yurt dışına kaçmış olma ihtimaline karşı kırmızı bülten çıkarılmasına ve bütün işlediği bütün suçların tek dosyada birleştirilmesine karar verilmişti.

Davanın 7. duruşması Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya firari katil zanlısı Seyfetullah Söylemez'e (41) yardım eden Barış Şimşek (32) ile Cevdet Dinar (21) ile Seher Aslan’ın annesi İpek Aslan ile baba Abdullah Aslan ile Seher Aslan’ın kızı C.S. ile avukatlar katıldı.

 

POLİSE YARDIMCI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Savunma yapan Cevdet Dinar suçla bir ilgisinin olmadığını iddia ederek olay sonrası polise yardımcı bile olduğunu söyledi.

Dinar’ın avukatı  Özgür Akdağ ise olayın üzerinden 2 seneye yakın bir süre geçtiğini ifade ederek tutukluluk için gerekli makul sürenin dolduğunu söyledi. Müvekkilinin bu olayda bir suçunun olmadığını ifade eden Akdağ, “Arabada saatlerce beklemiştir. Seyfetullah bu cinayeti Cevdet olsada olmasada işleyecekti. Müvekkilim tutuksuz yargılanmalı” şeklinde konuştu.

Barış Şimşek ise önceki savunmasının geçerli olduğunu söyledi. Şimşek’in avukatı Erşan Sarı ise “Müvekkilim böyle bir olayın yaşanmasını istememiştir. Cinayete iştiraki yoktur. Tek hatası firari sanığın peşinden gitmesidir. Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz” dedi.

 

“BUNLAR YARDIM ETMEYE KATİL ŞU AN CEZAEVİNDE OLACAKTI”

Seher Aslan’ın 12 yaşındaki kızı C.S. ise “Cevdet Dinar katili kaçırmasa idi şu anda diğer iki sanık gibi katilde tutuklu olacaktı” şeklinde konuştu.

 

“BABA ASLAN: KIZIMA SU BİLE VERMEMİŞLER”

Seher Aslan’ın babası Abdullah Aslan ise “Bu olay 3’lü organize bir iştir. 10 gün boyunca takip etmişler ve titizlikle balkondan içeri girmişlerdir. Bu evi 11 yıl önce almıştık. Bize evimizi zehir ettiler. Kızıma su bile vermemişlerdir” diye konuştu.

 

“İDAM EDİLMELERİNİ İSTİYORUM”

Anne İpek Aslan ise “3 tane cani evime giriyor. Cevdet ip ayarlıyor. Balkondan içeri giriyorlar. Barış evimde çıplak geziyor. 10 yaşındaki torunuma silah dayıyor. Cevdet Dinar katili kaçırıyor. Ben bunları Allah’a havale ediyorum. Devletimizin adaletine güveniyorum. 2 yavruyu yetim bıraktılar. İdam edilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 “BUNLAR YARDIM ETMESE BU CİNAYET İŞLENMEYECEKTİ”

Ailenin avukatı Zahide Yıldıztekin ise “Cevdet bu olayda olmasa idi katil yakalanacaktı. Onlar yardım etmese bu cinayet işlenmeyecekti. 2 sanığın firari katil zanlısından farkı yoktur. Sanıkların tutukluluğunun devamını istiyoruz” dedi.

İddia makamının da sanıkların tutukluluklarının devamını isterken mahkeme heyeti sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı 25 Ekim 2022 günü saat 09.50’ye erteledi.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA