KATİL ZANLISI YAKALANSIN KAMU VİCDANI RAHATLASIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATİL ZANLISI YAKALANSIN KAMU VİCDANI RAHATLASIN


 

Firari katil zanlısı Seyfetullah Söymemez’in kırmızı bültenle arandığı Seher Aslan davasında Avukat Zahide Yıldıztekin kamu vicdanının rahatlaması için sanığın yakalanarak gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de 2 Ekim 2020’de merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi’nde  Seher Aslan’ın öldürüldüğü cinayette aile adalet arıyor. Cinayet olayı şöyle gerçekleşmişti. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez yanındaki arkadaşları Barış Ş. ve Cevdet D. ile saat 02:00 sıralarında bir süre nikahsız yaşadığı Seher Aslan Özkurt’un evinin önüne gitti. Söylemez, Şimşek ile birlikte yanında getirdiği demir kesme makası ile binaya ve ardından Özkurt’un dairesine girdi. Söylemez ile arkadaşı evde bulunan Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, cep telefonlarını ve Özkurt’un altın yüzüğünü aldı. Ardından da genç kadını dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Seher Aslan Özkurt, dama çıkıp komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, kadını saçından tutup sürükleyerek getirdiği merdiven boşluğunda başına tabancayla ateş etti. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheliler olay yerinde kaçtı.

 

FİRARİ SANIK İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Cinayetin ardından geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı belirlenen otomobili bir süre sonra Adana’da durdurarak, Barış Ş. ve Cevdet D’yi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi tutuklanırken geçtiğimiz duruşmada firari olan Seyfetullah Söylemez’in yurt dışına kaçmış olma ihtimaline karşı kırmızı bülten çıkarılmasına ve bütün işlediği bütün suçların tek dosyada birleştirilmesine karar verilmişti.

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşması ise bugün yapılacak. Duruşmaya 22 aydır adalet arayışını sürdüren Seher Aslan’ın ailesi ile avukatlar ve tutuklu 2 sanığın katılması bekleniyor.

 

“TUTUKLU 2 SANIKTA ASLİ FAİL GİBİDİR”

Aslan ailesinin Avukatı Zahide Yıldıztekin, “Firari katil zanlısı için mahkemenin geçen duruşmada kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdiğini hatırlatarak “Tutuklu iki sanık firari olan Seyfetullah Söylemez ile birlikte Seher Aslan’ı katletmişlerdir. Bu iki sanıkta asli fail gibidir. Aynı cezalı almaları gerekir. Firari sanık bir an önce yakalanmalı. Seher Aslan’ın ve kamu vicdanı rahatlasın. Sanıklara gerekli cezalar verilmedi” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA