TARSUS MECLİSİNDE İÇKİLİ ALAN TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS MECLİSİNDE İÇKİLİ ALAN TARTIŞMASI


 

Tarsus Belediye Meclisi’nde  tarihi Tarsus evlerinin bulunduğu bazı sokaklar içkili alanlar bölgesinden çıkarılırken Cumhur ittifakı meclis üyeleri jandarmanın olumlu görüş bildirdiği Sayköy Mahallesi’nde  bir yerin eski mezarlık olduğu gerekçesiyle içkili alanlar bölgesine dahil edilmesine karşı çıktı. CHP’liler ise eskiden içki ruhsatı bulunan yerin mezarlık olmadığını savundu.

 Hasan Küçük

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın izinde olması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Ali Dinsever başkanlığında toplandı. Tarsus Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden çıkılması ile ilgili CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen gündem dışı önergenin oy çokluğu ile gündeme alınmasının ardından Zabıta Müdürlüğü personellerine ödenen aylık maktu mesai ücreti belirlenmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

TARTIŞMA YAŞANDI

Tarsus Belediye Meclisi’nde Sayköy Mahallesi 2/A adresininin bulunduğu alanın içkili alanlar bölgesine dahil edilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı. Söz konusu yerin içkili yer bölgesine dahil edilmesi ile ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından emniyet ve asayiş yönünden sakıncalı hali bulunmadığı  yönünde görüş bildirilen Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce mesafe şartlarına uygun olduğu belirtilen ve Tarsus Belediyesi İçkili Yer Tespit Komisyonunun oy çokluğu ile kabul ettiği teklif ile ilgili söz alan AKP’li meclis üyesi Mehmet Yıldız, “Bu içki ruhsatı istenen yerle ilgili parsel sorguya girdiğimiz zaman 160/10 parsel Sayköy mıntıkasında metruk mezarlık olarak görülüyor. Burası ile ilgili cins değişikliği yapılmış mı? Nihayetinde burada bir mezarlık var. Bize fotoğraf gönderdiler içinde fiili olarak mezarlar var. Belki bir kısmı Eshab-Kehf mezarlığına taşınmış olabilir. Fakat burada fiili olarak mezarlık var. Buranın mülkiyeti kime ait araştırılmış mı? Okul, cami, sağlık ocağı yakınına içki ruhsatı verilmezken mezarlık yanına içki ruhsat verilmek isteniyor. Bu araştırılmalı?” dedi.

 

“ÖNCEDEN İÇKİ RUHSATI OLAN BİR YER”

CHP’li  Yusuf Ziya Ateş ise “Burası daha önce içki ruhsatı olan bir yer. Burası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ait ancak Tarsus Belediye ruhsat vermişti. Herhalde bir yanlışlık olmuştu. Bu ruhsatı zaten Mersin Büyükşehir Meclisi verecek. Biz sadece alanı içkili bölge yapıyoruz” şeklinde konuştu.  

AKP Grup Sözcüsü Abdurrahman Altınsucu ise “Şehrimizde çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Bu trafik kazalarının çoğu alkollü araç kullanımından kaynaklanıyor. Biz bu nedenle alkol kullanılan yerlerin çoğaltılması değil de onların aksine azaltılması yönünde bir irade ortaya koymamız lazım. Hem sağlık hem güvenlik anlamında hem trafik kazalarının meydana gelmesi anlamında ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Meclis üyelerimizden bu durum dikkate alınarak karar vermelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

MHP’Lİ ŞİMŞEK’TEN KAZA OLABİLİR SAVUNMASI

MHP Grup Sözcüsü Ali Şimşek ise orasının mezarlık olduğu dedikodusunun olduğunu söyleyerek  “Burası  ana yol güzergahında bir yer. Burada içki içilmesi ve sonrasında yola çıkılması durumunda kazalara sebep olacağı durumuda göz önüne alınmalı. Bu nedenle yeniden değerlendirilsin. Mezarlık olup olmadığına bakılsın. Söz konusu yer ile ilgili detaylı bir araştırma yapılsın. Bu nedenle evrağın yeniden komisyonlara gönderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

CHP’li Cumali Gören “Evrakı inceledik. Orada mezarlık yok. Orada zaten daha önce içki ruhsatı vardı. Büyükşehir yasasından dolayı iptal olmuş. Biz sakınca yoktu. Bizde olur verdik” derken CHP’li Gürbüz Günaştı ise “Jandarma sakınca yok demiş bizim yapabileceğimiz buraya uygunluk yazısı vermek. Kanunen bunu engelleyemeyiz” diye konuştu.

 

DİNSEVER: JANDARMA OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRMİŞ

Meclis Başkan Vekili Ali Dinsever ise “İçkili yerleri belirleme komisyonumuz var. Asayiş konusunda sorun olup olmayacağı konusunda rapor isteniyor. Jandarma bölgesi olduğu için verilen raporda asayiş yönünden her hangi bir sakınca olmadığı yönünde rapor vermiş. İhtisas komisyonumuzda oy çokluğu ile kabul etmiş. Hukuki açıdan bir problem olsa zaten jandarmanın sakınca yoktur raporu gelmez. Sizin dünyaya baktığınız yer itibari ile yönetimi bir yöne doğru sevk etmeye çalışabilirsiniz. Bu doğal bunu normal karşılarız ama sonuçta teknik olarak ben evrağın tamamlandığı kanısındayım” dedi.

Cumhur ittifakı meclis üyelerinin red oyu verdiği teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

 

TARİHİ TARSUS EVLERİNİN BULUNDUĞU YER İÇİKİLİ ALANLARDAN ÇIKARILDI

Tarihi Tarsus Evlerinin bulunduğu ve Barlar sokağı olarak bilinen Kızılmurat Mahallesi’ndeki bazı sokakların içkili alanlar bölgesinde çıkarılması ile ilgili teklif ise oy birliği ile kabul edildi. Teklif ile ilgili konuşan Meclis Başkan Vekili Ali Dinsever, “Bu evrakta içkili yer komisyonunun aldığı karara bağlı bir evrak. Tarihi Tarsus evleri olarak bilinen yere ilişkin. Orada biz idareye geldiğimiz sürede gerçekten asayişe yönelik çok olay gördük. Orada asayiş sorunu var. Orada bir problem var. O tarihi mekana yakışmayan problemler yaşanıyor. Uzunca bir süredir. Hem emniyet hem jandarma hem kaymakamlık burayı nasıl daha düzenli ve kullanılabilir o tarihi dokusuna uygun hale getirebiliriz diye çalışmalar yaptık. Burada mevcut olan ruhsatlar baki. Hukuken onları iptal etme şansımız yok. ama sonrası için içkili yerlerden cıkarılması için irade beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediyesi Spor Kulübüne 400 bin TL nakdi yardım yapılması teklifinin oy birliği ile kabul edildiği mecliste Temizlik İşleri Müdürlüğünün Görev Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atık Toplayıcılarının Çalışma Usul ve Esasları ile ilgili teklifler de oy birliği ile kabul edildi. 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi gereği çıkılması ile ilgili teklif ise oy birliği ile komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA