ENGEL AYLIĞI KESİNTİSİ TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGEL AYLIĞI KESİNTİSİ TBMM’YE TAŞINDI


 

Tarsus’ta yüzde 80 engelli olmasına rağmen aylığı bakanlıkça gerekçesiz kesilen Hüseyin Altuntaş isimli vatandaşın mağduriyeti Milletvekili Rıdvan Turan tarafından TBMM’ye taşındı.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde yüzde 80 engelli Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının bakanlık tarafından herhangi bir gerekçe söylenmeden kesilmesi TBMM’ye taşındı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Altuntaş'ın engelli aylığının kesilmesini TBMM gündemine taşıdı.

 

TEKRAR TEKRAR BAŞVURDU AMA SONUÇ ALAMADI

konuyla ilgili, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması için soru önergesi veren Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Tarsus ilçesi Girne mahallesinde ikamet eden 21/04/1996 doğumlu, yüzde 80 engelli Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herhangi bir gerekçe söylenmeden kesilmiştir. Hüseyin Altuntaş’ın ailesi, çocuklarının engelli aylığının kesilmesinden sonra tekrar aylığa bağlanması için birkaç defa başvuru yapmıştır. Fakat bütün girişimler sonuçsuz kalmış ve engelli aylığı tekrar bağlanmamıştır.

 

ENGELLİ AYLIĞI NEDEN KESİLDİ?

Ailenin ekonomik durumu, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının tekrar ödenmesi konusunda adımları ivedilikle atmalıdır.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının Bakanlığınız tarafından kesilmesinin gerekçeleri nelerdir?

Bakanlığınız tarafından Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının tekrar bağlanması için herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA