TRAFO YETERSİZ ELEKTRİK YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TRAFO YETERSİZ ELEKTRİK YOK


 

Mut İlçe merkezinde 2 yıl önce satın aldıkları dairelerine trafo yetersiz denilerek elektrik alamayan vatandaşlar mağdur oldu. Belediye ile Enerjisa arasında yaşanan trafo yeri anlaşmazlığının kurbanı olan vatandaşlar belediye önünde eylem yaparak sorunlarının çözülmesini istedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Mut İlçe Merkezi’nde bulunan Doğancı Mahallesi Karakozak Sokak’taki Kirazlı Apartmanı’ndan ev alan vatandaşlar ile yan tarafındaki Fithas Oral işhanındaki 12 ofisin sahipleri   trafonun yetersiz kalması nedeniyle elekrik bağlatamama sıkıntısı yaşıyor. Bazı daireler elektriksiz kalırken bazıları ise şantiye elektriği kullanmak zorunda kalıyor. Daire sakinleri geçtiğimiz günlerde Mut Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. AKP’li Mut Belediye Meclis Üyesi Ali Mustafa Işıklı’nında katıldığı basın açıklamasında vatandaşlar sorunlarının çözülmesini istedi. Kirazlı Apartmanı sakinlerinden olan Hamam Mahallesi eski Muhtarı Mehmet Demir, gazetemize yaptığı açıklamada, 21. yüzyılda Mut’un şehir merkezinde insanların elektrik sorunu yaşadığını söyledi.

2 yıl önce yapılan Doğancı Mahallesi Hükümet Caddesi Karakozak Sokak Kirazlı Apartmanı’nda müteahhitten ev satın alarak oturduklarını ifade eden Demir,  Oturduğumuzda binada 20 daire, 10 tanede iş yeri var. Bu binanın bütün işlemi bitti. Ruhsatımızı aldık. Belediye oturma iznini verdi.  Ancak insanlar trafo yetersiz denilerek evlerine elektrik alıp oturamıyor. Yan tarafımızdaki iş merkezi ile birlikte yaklaşık 45 kişi mağdur” dedi.

 

VERİLEN TRAFO YERİ İPTAL EDİLDİ

Enerjisa’ya gittiklerinde trafonun dolu olduğunu ve belediyenin yer göstermemesi nedeniyle yeni trafo yapamadıklarını söylediklerini ifade eden Demir, “Ben bu problemi bir sene önce belediye yetkililerine söyledim. Niye yer vermiyorsunuz? dedim. Bunun üzerine bir yer ayarladılar. Belediye vasıfsız bir parseli 6-7 ay önce Enerjisa’ya verdi. Belediye meclis kararını aldı. Bu karar Büyükşehir meclisinden de geçti. Askıya çıktı. İtiraz olmadı. Trafo yeri Enerjisa’ya verildi. Trafo kurabilirsin denildi. Enerjisa bu yıl 27 Mayıs’ta trafo tesisi kurmak için işe başladı. Trafo yeri bir vatandaşın dükkanının önüne geldiği için Mut Belediye Başkanı tarafından yasal olmayan şekilde zabıta ekibi gönderilerek o trafo tesisi oraya kurulmayacak denildi. Bunun üzerine Enerjisa yetkilileri ‘Biz belediye ile problem yaşamak istemiyoruz” dedi. Kaymakam Bey’e gittim; ‘Belediye Başkanı böyle dedi ise yapacak bir şey yok’ dedi. İptal edilen trafo yeri ile ilgili Belediye Başkanının yazılı bir talimatı bile yok” şeklinde konuştu.

 

“21. YÜZYILDA İNSANLARIN ELEKTRİK ALAMAMASI AYIP”

Belediye yetkilileri ile görüştüklerinde Laal Paşa Camii yakınında Enerjisa’ya yeni yer gösterdiklerini ve söz konusu yerin istimlak yapılması gerektiğinin söylendiğini anlatan Demir, “Enerjisa ise söz konusu yerde aşağı yukarı 100 tane varis olduğunu burayı kamulaştırmalarının itirazı, mahkemesi felan gibi nedenlerle 2 yılı alacağını söylüyorlar. Bizim dairemizde 30 kişi var. Ben içinde oturuyordum. Şantiye panosundan elektrik kullanıyordum. Şantiye panosunda elektrik kesildi biz sokakta kaldık. İnsanlar elektrik bağlatamıyoruz diye evlerinde oturamıyor. İnsanlar aciz. Bütün yetkililerde görüştüm insanlar aciz olduğunu söyledim. 21. Yüzyılda insanların elektrik alamaması ayıp. Şu an için bir çözüm yok” diye konuştu.

 

BELEDİYE YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar Belediye binasına girerek Mut Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur ile görüştü. Zaman zaman tartışmanın yaşandığı görüşmede Başkan Yardımcısı Salgur şunları kaydetti: “Belediyemiz Kale Mahallesi 63 Ada, 11 Parselde bulunan 15 yıl önce uygulama imar planına işlenmiş olan trafo yeri mevcuttur. Laal Paşa camisi kuzeydoğusunda bulunan söz konusu trafo yeri ile bahse konu olan yeni apartman inşaatının arası 100 metre. TEDAŞ yetkililerine bu trafo yeri gösterildiğinde kamulaştırmanın uzun süreceği bahane edilerek buraya trafo koymak istemiyorlar. Trafo yeri olarak gösterilen yer hala boş durumda. Belediyemize ait kamulaştırma yapılmadan verilebilecek başka uygun bir trafo yeri yok” şeklinde konuştu. Sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşlar belediye binasından ayrıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA