TARSUS MELEKLERİ PATİLİ YÜREKLERİ UNUTMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS MELEKLERİ PATİLİ YÜREKLERİ UNUTMADI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Alzheimer ve Demans hastalarında 'Hayvan Destekli Terapi'nin etkisine dikkat çekmek ve sokak hayvanlarına karşı sosyal sorumluluk oluşturulmasına katkı sunmak için sokaklarda yaşayan patili yüreklere su, mama ve yemek verdi.

Yapılan araştırmalara göre 'Hayvan Destekli Terapi' insan ve hayvan etkileşimi ile fizyolojik ve psikolojik mekanizmaları harekete geçirerek insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakıyor. Yaşam kalitesini artırarak sosyal, fiziksel ve ruhsal açıdan tam iyilik hallerinin korunmasına yardımcı oluyor. Yalnızlık, anksiyete, demans, depresyon gibi çeşitli sorunlara etkili oluyor. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu bu araştırmalardan yola çıkarak patili yüreklere karşı insanlardaki sevgi, vicdan ve merhamet duygularını harekete geçirmek, sosyal sorumluluk oluşturarak 'Hayvan Destekli Terapi'nin etkisine dikkat çekmek için Tarsus sokaklarındaki ve tatil amaçlı bulundukları yerlerdeki patili yüreklere su, yemek ve mama verdi.

'Tarsus Melekleri' olarak anılan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yaşadıkları kent ve toplum ile birlikte hayvanlara karşıda sorumluluk bilincinde olduklarını söyleyerek herkesi sıcak yaz günlerinde sıkıntı içinde bulunan patili yüreklere bir kap su, yemek ve mama vermeye davet etti. Patili yüreklerle ilgili yaşanılan sorunların çözümü konusunda yetkililerin ve halkın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini dile getirdi. Sorumluluğumuz altında olanları sadece bir gün değil son nefese dek unutmamamız gerektiğinin altını çizdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA