BÜYÜKŞEHİR SUÇLU BULUNDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR SUÇLU BULUNDU!


 

Mersin’in Mezitli İlçesi’nde Yasemin Özel isimli kadının 13 katlı apartmanın 8. katında çıkan yangından kurtulmak için sarktığı balkondan düşerek hayatını kaybettiği olayda Mersin Büyükşehir Belediyesi 250 bin TL tazminata mahkum edildi. Büyükşehir Belediyesi kararı istinafa taşıdı.

Hasan Küçük

 

Tüm Türkiye’nin tepkisini çeken 2020 yılı Mart ayında Mersin’in Mezitli İlçesi’nde meydana gelen göz göre ölüm olayında mahkeme Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 250 bin TL para cezasına çarptırdı.

Yurt dışında yaşayan ve bir iş için Mersin’e gelen Yasemin Özel'in Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde yer alan 13 katlı Doğa Plaza'nın 8'nci katında bulunan evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Salonu bir anda saran alevler ve yoğun dumandan paniğe kapılan Yasemin Özel, kendisini balkona attı. Bu sırada ihbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan 4 itfaiye aracından biri merdiven açtı. Ancak merdiven kısa kaldığı için 6. kata kadar çıkabildi. Apartman önünde toplanan çok sayıdaki vatandaşın izlediği olayda, balkon korkuluğuna tutunarak hayatta kalma mücadelesi veren Yasemin Özel daha fazla dayanamayarak kendisini boşluğa bıraktı. Yere düşen genç kadın yaşamını yitirdi.

 

“İTFAİYE MERDİVENİ YETERSİZ KALMIŞTI”

Yangının 8'inci katta çıktığının anons edilmesine rağmen Mezitli İtfaiye Grup Amirinin, bünyesinde 18 kata kadar çıkabilen 54 metrelik merdivene sahip son derece donanımlı aracı çıkarmak yerine ancak 6 kata ulaşabilen 18 metrelik merdivenli aracı çıkardığı iddia edilmişti. Sonradan 54 metre merdivene sahip araç istendiği ancak ağır tonajlı olduğu için gecikme yaşandığı ve gittiği olay yerinde ise kurulması zaman aldığı için devreye giremeden feci olayın yaşandığı öne sürülmüştü. Göz göre göre ölümle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatılırken Mersin Valiliği olayla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne soruşturma açmıştı. Olayla ilgili idari soruşturma başlatan Büyükşehir Belediyesi ise soruşturmanın selameti açısından Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirmişti.

O dönem Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “Yangın müdahale ekibi, Yasemin Özel’in henüz balkonda olmadığı sırada ilk olarak ekipmanlarıyla birlikte hızlı bir şekilde meskenin kapısından içeri girme girişiminde bulunmuştur. Kapının çelik kapı ve çok yönlü kilitli olması nedeniyle kırılması uzun sürmüş, bu durumun uzun zaman alacağının anlaşılması üzerine, balyoz ile duvarlar kırılarak içeriye girilmeye çalışılmış, bu sırada ana bina önünde bulunan bir personel balkona bir kişinin çıktığı bilgisini vermiştir. Mezitli İtfaiye Grup Amirliği emrinde bulunan, ağır yapıda ve hareket kabiliyeti az olan 54 metre merdiven uzunluğuna sahip ikinci araç olay mahalline ulaştığı esnada, Yasemin özel tutunduğu balkon parmaklıklarından kendisini boşluğa bırakmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Feci ölüm sonrası yakınları Yasemin Özel’in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi aleyhine Mersin İdare Mahkemesine dava açtı. Sonuçlanan davada mahkeme Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 250 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Büyükşehir ise davayı istinafa taşıdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA