MEZİTLİ SANAYİ SİTESİNDE TAHLİYE GERİLİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ SANAYİ SİTESİNDE TAHLİYE GERİLİMİ


 

Yaklaşık 30 yıl önce Mezitli Belediyesi tarafından yap işlet devret modeli ile yaptırılan Mezitli Sanayi Sitesi sevkıyatçılar bölümündeki esnaflar tahliye şoku yaşadı. Dükkanların üzerinde bulunduğu arsa sahibinin icra memurları ile kapılarına dayanması ile zor durumda kalan esnaf yetkililerden yardım bekliyor.

Hasan Küçük

 

Mezitli Sanayi Sitesi sevkıyatçılar bölümündeki 32 esnaf son günlerde artan ekonomik krizin yanında birde icra memurları ile uğraşmak zorunda kaldı. Dükkanlarının üzerinde bulunduğu arsa sahibinin Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde icra memurları ile tahliye için gelmesi esnafları canından bezdirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın araya girmesi ile 5 gün süre alan esnaf kalıcı çözüm için yetkilileri göreve davet etti.

Söz konusu yerde tente ve çadır imalatı yapan iş yeri de bulunan Mezitli Sevkiyatçılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Gökhan Şahin Mezitli Sevkıyatçılar bölümü olarak geçen bölgedeki 32 dükkanda 700 çalışan bulunduğunu söyledi.

Burasının 1993 senesinde Mezitli Belediyesi tarafından esnaflara yap işlet devlet modeli verildiğini anlatan Şahin, “Belediye ekipleri üst yapıyı siz müteahhit ile anlaşarak bu arazi üzerine yapın.  Biz size yap işler modeli ile 20 seneliğine veriyoruz dediler. Bununla ilgili mecliste karar var. Bütün evraklar bizde mevcut. 20 sene dolmadan biz buranın istimlakini yaparak size buranın tapularını vereceğiz diye taahhüt edildi. 20 yıl doldu ancak taahhütler yerine gelmedi” şeklinde konuştu.

 

“BU HALDE OLMAMIZIN SEBEBİ MEZİTLİ BELEDİYESİDİR”

Kırsaldaki arazinin buraya kaydırılması buradaki arazinin ise kırsala kaydırılması usulü ile söz konusu arazi ile ilgili geçmişte Mezitli Belediyesi’nde çalışan bir kişinin söz sahibi olduğunu ifade eden Şahin, “O şahıs ilk önce buradan 2 dönüm yer almış. Kırsaldaki arsasını buraya, buradakini kırsala kaydırarak almış. Daha sonra ufak tefek hisseleri toplayarak 8 dönüme sahip olmuş. Elinde noter satışı var. Hepsinin tapusu yok. Belli bir bölümü tapu belli bir bölümünün noter satışını almış. “Şu anda bu halde olmamızın nedeni Mezitli Belediyesidir. Mezitli Belediye Başkanımız geldi durumu anlattık. Biz taraf değiliz burası bize ait değildir diyerek elinden bir şey gelmeyeceğini söyleyerek gitti. Biz bir şey talep etmiyoruz. Bize yeni bir sanayi yapın dedik. Bize rayiç bedel üzerinden satın dedik. Biz çoluğumuz çocuğumuzun rızkını çıkarmak için uğraşıyoruz” dedi.

 

“TADIMIZ TUZUMUZ KALMADI”

Boşaltmaları için 2 gündür icra memurlarının geldiğini anlatan Şahin, “Arsa sahibi  bizi mahkeme vermiş. Mahkemeyi kazanmış. Bize tahliye ve buranın yıkım kararını çıkarmış. 2 gündür polis eşliğinde icraya geldiler. 2 gündür tadımız tuzumuz kalmadı. Şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz. 32 dükkan 700 çalışan ve bir o kadar da evinde çolu çocuğu ekmek bekleyen insanlar var. Bütün zengin insanların ve müteahhitlerin gözü burda. Bu adam bunu bildiği için bir an önce mahkemeyi hızlandırıp bizi buradan tasfiye edip buraya tanta çevirip ya binaya vermek yada satmak istiyor. Çünkü çok uygun fiyata buraları aldı.” diye konuştu.

Burasının arazinin kendilerine ait olmadığını kabul eden Şahin, “Biz ait değil ama üst yapıyı

belediyeye ait. Alt yapının sahibi dava açmış kazanmış. Belediye bu işe sahip çıksa üst yapı bana ait diyerek adam ile uzlaşmaya gitmeli. Belediye ya bize bir sanayi yapacak ya da adam ile uzlaşmaya giderek hissesi kadar başka yerde yer verip burayı bize satması gerekiyor. Buranın ilk satışı yapılacağı zaman ilk bize düşmesi lazım. Belediye buna el atması lazım. Ama kenarı çekiliyor” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Neşer Tarhan’ın gelerek kendileri ile görüştüğünü ifade eden Şahin,

“Bizden daha önceki belediye çalışanları belediye başkanları hata yapmış bizi bağlamaz diyor. Biz bir şey yapamayız diyor. İcra memurları geldi. Neşet Bey bu insanlara biraz süre verin ya çıkacaklar ya anlaşacaklar  dedi. Karşı taraf vermedi. Yapılan görüşmeler sonunda 5 gün süre verdiler. 5 gün sonra ne olacak belli değil” dedi.

Mobilya imalatı yapan Hüseyin Kış ise “25 yıllık esnafız. Buranın üst yapıları bizim ödediğimiz paralarla belediye tarafından yapıldı.  Burayı alan vatandaşların yukarıda arazileri vardı onu kaydırma ile getirdiler buraya indirdiler resmen peşkeş çektiler. Bizim yanımızda 10 kişi çalışıyor. Ne yapacağız bilmiyoruz. Yetkilerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bize sahip çıksınlar. Gidebileceğimiz yer yok. Gitsek bile belediye ruhsat vermiyor” şeklinde konuştu

 

“GİDECEK YERİMİZ YOK”

32 çalışanı bulunan mobilyacı Erhan Özcan ise şunları söyledi: “Daha önceki Belediye Başkanının bize söylediği sanayi sitesi için Davultepe Kuyuluk sınırında kendilerini bir arazi gösterildiği idi. Biz buraları toplayacağız komulaştıracağız burada dükkanları bitirdikten sonra mevcut Mezitli Sanayi Sitesi terk edip oraya yerleştireceğiz dediler. Anlaşmayı kabul ettik. O günden bu güne 9 sene geçti. Hala yapılan bir şey yok.   Buranın yapılışındaki amaç o günün şartlarında sokak arasındaki imalatçıları toplamaktı. İyi bir proje idi yapıldı ama bugün bu hale getirdiler. Çözüm belediyeden gelmesi lazım. Bugünkü Belediye Başkanı geçmişte bizim belediye ile yapmış olduğumuz sözleşme için; yanlış yapılmış olmayacak iş yapılmış hiçbir geçerliliği yok diyor. Bunu Mezitli Belediyesi yaptı. Hata yaptı ise Mezitli Belediyesi ayakta duruyor çözüm üretsin. Bizi barındıracak yeni bir yer yapsınlar. Bizde taşınalım. Ama buna yanaşmıyorlar” .

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA