AKDENİZLİ DENİZ’İN BÜYÜK BAŞARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZLİ DENİZ’İN BÜYÜK BAŞARISI


 

Akdeniz Belediyesi’nin internet portalı üzerinden hizmet veren online akademi eğitim seti ile üniversite sınavına hazırlanan 75’inci Yıl Fen Lisesi öğrencisi Deniz Barçatayın, büyük bir başarıya imza atarak girdiği sınavda sayısal alanda Türkiye 496’ncısı, Akdeniz ilçe genelinde de birinci oldu.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi, gençlerin eğitimine destek veriyor, bu destek de başarı getiriyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) çektiği 543 puanla Türkiye sıralamasına giren, bu puanıyla Akdeniz ilçesinde de sıralamada birinci olan Deniz Barçatayın, yaşadığı sevinç ve heyecanı paylaşmak, ayrıca kendisine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür etmek için belediyeyi ziyaret etti. Ziyarete, 75’inci Yıl Fen Lisesi Okul Müdürü Kenan Ayvar da katıldı.

 

“BELEDİYENİN EĞİTİM SETİ İLE BAŞARDI, HAYALİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK”

Başkan Gültak’ın makamında ağırladığı, Çay Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuklu Barçatayın Ailesi’nin fertlerinden biri olan Deniz Barçatayın; ailesinin ekonomik durumu elvermediği için herhangi bir etüt merkezine gidemediğini veya özel ders almadığını, sadece Akdeniz Belediyesi’nin sağladığı online eğitim akademisi seti ile üniversite sınavına hazırlandığını ifade etti.

“Hayalimde bilgisayar mühendisliği var” diyen Deniz Barçatayın; “Akdeniz Belediyesi’nin akademi eğitim setini kullanarak YKS sayısalda Türkiye 496’ıncısı oldum. Setteki sorular beni epey geliştirdi ve YKS’ye hazırlanmamda çok yardımcı oldu. Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Üniversite tercihlerimi de yaptım. Umarım gelecekte başarılı bir bilgisayar mühendisi olurum ve ülkeme de faydam olur” şeklinde konuştu.

 

“SAĞLADIĞIMIZ EĞİTİM SETİ DIŞINDA BAŞKA BİR KAYNAĞI YOKTU”

Akdeniz’in sayısalda YKS birincisi Deniz Barçatayın ile sohbet eden ve başarısından dolayı tebrik eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, böylesi büyük bir başarıya imza atması nedeniyle Deniz’in, hem ailesini hem de kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Başkan Gültak; “YKS’de önemli bir derece elde eden Deniz’i bugün belediyemizde ağırladık. Deniz, ilçemize bağlı Çay Mahallesi’nde yaşıyor. Babası, özel sektörde depo sorumluluğu yapıyor ve 5 çocuklu bir ailemizin çocuğu. Deniz, etüt merkezine gitmedi, özel ders almadı. 75’inci Yıl Fen Lisesi’nin çalışkan bir öğrencisi. Akdeniz Belediyemizin akademi setini aldı, buradaki yüz binlerce soruyu çözerek sınava hazırlandı. Bunun dışında herhangi bir kaynağı yoktu. Eğitim seti üzerinden azimle çalışarak, sayısalda 543 puan çekerek Türkiye 496’ncısı oldu” dedi.

 

“DENİZ’E BURS DESTEĞİ DE SAĞLAYACAĞIM”

Deniz’in elde ettiği derecenin, Akdeniz Belediyesi’nin öğrencilere sunduğu eğitim setinin ne kadar etkin ve kapsamlı olduğunu bir kez daha ispatladığını belirten Başkan Mustafa Gültak; “Nitekim daha önce de akademi eğitim setimiz üzerinden sınava hazırlanan İclal kızımız tıp fakültesini kazanmıştı. Eğitimde fırsat eşitliğine ve gençlerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Akdeniz’den, bundan sonra da yeni İclaller ve Denizler çıkmaya devam edecek. Deniz’e, eğitim hayatı boyunca burs desteği sağlamak için de girişimlerde bulunacağım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA