AKDENİZ MECLİSİ OPERASYONA TAKILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİ OPERASYONA TAKILDI!


 

Başkan Gültak’ın, 50 milyon TL borçlanma yetkisi isteyeceği Akdeniz Belediye Meclisi’nin 2. olağanüstü meclis toplantısı HDP’ye yapılan operasyona takıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik "Temizleme" adıyla başlatılan operasyon çerçevesinde aralarında HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile HDP'li 4 Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinde olduğu öğrenilen 21 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, 2. olağanüstü meclis toplantısı operasyon nedeniyle gerçekleştirilemedi. 38 meclis üyesi bulunan Akdeniz Belediye Meclisi, toplantıya devam edebilmek için gerekli 20 kişilik mevcut sayısına ulaşamayınca toplantı yarına ertelendi.

 

MECLİS GÜNDEMİ NEYDİ?

Toplantıda; Akdeniz İlçesi, Mesudiye Mahallesi, 909 ada, 4 parselde bulunan taşınmazın satış ve kiralanması ile ilgili teklifin görüşülmesi, tapunun Mersin İli, Akdeniz ilçesi, Yalınayak Mahallesi, 12112 ada, 1 parselde 2.968,00 m2 yüzölçümlü, Şevket Sümer Mah. Okan Merzeci Bulv. No:3’deki Yılmaz Güney Gençlik Merkezi olarak yapılan taşınmazın, barınma problemi olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için erkek yurduna dönüştürülerek, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına 10 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ile ilgili teklifin görüşülmesi, mülkiyeti belediyeye ait Yalınayak Mahallesi, 10624 ada, 1 nolu parselde, Özgürlük Mahallesinde yer alan 37.270,76 m2’lik taşınmaz içerisinde 5000 m2’lik taşınmazın ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kişilere ticari ya da gayri ticari amaçla kullandırılmaması, devredilmemesi kaydıyla ‘orta okul& yapılmak üzere, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 2 (iki) yıl süreli ön tahsisin yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi, Atapol Ulus Taş.İnş.Teks.Pet.Ürün. San.ve Tic.Ltd. Şti’ne ait 4 adet aracın belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız olarak hibe edilmesi ve araçların tescil işlemleri ile ilgili her türlü işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi gerçekleştirilecekti.

 

EN ÖNEMLİ GÜNDEM BORÇLANMAYDI

Ancak meclisin en önemli gündem maddesi; belediye sınırları içerisinde bulunan mahallelerdeki sokak ve yollar için ihtiyaç duyulan, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilit parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması belediyenin öz kaynakları ile karşılama imkanı bulunmadığından, İller Bankası A.Ş. veya diğer banka ve finans kurumlarından yaklaşık KDV dahil 50 milyon TL kredi kullanılması ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet komisyonlarına müştereken havale edilen konunun görüşülmesi olacaktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA