“MÜFİDE İLHAN’A SAHİP ÇIKILMADI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜFİDE İLHAN’A SAHİP ÇIKILMADI”


 

Mersin’de Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan’ın heykeline saldırının yankıları sürerken heykelin yapımına öncülük eden Ka-Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç olayın Müfide İlhan’a sahip çıkılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Hasan Küçük

 

Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan’ın Adnan Menderes Bulvarı Hilton yakınlarında yer alan heykele zarar verilerek baş ve iki elinin kayıp olduğu tespit edilmişti. Haberin gazetemizde yer almasının ardından açıklamalarda bulunan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Müfide İlhan heykeline saldırı olayından haberin gazetede çıkmasından sonra bilgisi olduğunu söyledi.

2009 yılında İl Genel Meclisi üyesi olduğu dönemde heykelin yapılmasına kendisinin öncülük ettiğini ifade eden Dinçer, İl Özel İdare’den ödeneğin çıkması sonrası yapılan protokolle Mersin Üniversitesi’ne heykelin yaptırıldığını söyledi. Dinçer, heykelin yaptırılmasının ardından ise dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan ile yapılan protokolle heykelin yerine konduğunu kaydetti. O dönem alanın çevre düzenlemesinin bir türlü yaptırılamadığını anlatan Dinçer, “2016 yılında Burhanettin Kocamaz döneminde heykelin bulunduğu alanın çevre düzenlemesi yapılarak açılışı yeniden gerçekleştirildi” dedi.

Müfide İlhan’ın 1950 yılında Mersinliler tarafından seçilerek ilk kadın belediye başkanı olmasına, mahallelere, okullara isminin verilmesine rağmen tanınmaması nedeniyle tanıtmak için büyük mücadeleler verdiklerini anlatan Dinçer, heykeli de bu amaçla yaptırdıklarını söyledi.

2 yıl önce heykelin konulduğu alanın Müfide İlhan Meydanı olması ve yan tarafına çocuklar için oyun parkı ve kadın STK’larının bir araya gelip toplantılar yapabileceği bir mekan yapılması için kent konseyi aracılığı ile talepte bulunduklarını ancak bu taleplerinin hala yerine gelmediğini belirten Dinçer, “Eğer bu talebimiz yerine gelmiş olsa idi o heykelin eli ve kafası kopmazdı” şeklinde konuştu.

Olayın Müfide İlhan’ın sahiplenilmemesinden kaynakladığını anlatan Dinçer, “Müfide İlhan gibi bir kadının Mersin’den ilk kadın belediye başkanı olarak seçilmiş olmasını övünç kaynağı yapmak yerine benimsemek istememelerinden kaynaklanıyor” dedi.

Olayın zabıta trafik noktasının hemen yanında meydana gelmiş olmasının vahim olduğunu anlatan Dinçer, “Zabıtanın gözleri önünde kafasını koparmışlar. Zabıta uyuyor mu? diye sordu. 

Müfide İlhan’ın 2009 yılında Taş binanın içine büstünün konulmasını istediklerini belirten Dinçer, “İleride burası müze olacak dediler. Vatandaş görsün diye söz konusu alana yaptırdık. Zarar gelmesin diye şehir merkezine yakın olan bu bölgeye yaptırdık” diye konuştu.

Heykelin kafa ve el kısımlarının bronz kaide kısmının ise mermer olduğunu anlatan Dinçer,

“Kafa ve el kısmı bronz olduğu için hırsızlık amacıyla yapıldığını düşünüyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA