MÜFİDE İLHAN HEYKELİ TAHRİP EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFİDE İLHAN HEYKELİ TAHRİP EDİLDİ


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin Zabıta Trafik Noktasına 30 metre uzaklıkta bulunan Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan’ın heykeli tahrip edildi.

Hasan Küçük

 

Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan’ın heykeli saldırı kurbanı oldu. Mersin’in Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Parktaki mermer kaide üzerinde bulunan heykelin ellerinin kırılarak sökülmesinin ardından geçtiğimiz günlerde ise kafa kısmı tahrip edilerek yere düşürüldü.

Hilton Oteli ile Mersin İdman Yurdu Meydanı arasındaki Kültür Park içinde yer alan ve heykeltıraş Prof. Dr. Berika İpekbayrak’ın tasarladığı anıt heykelin açılışı 2015 yılı Mayıs ayında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ile Ayla Börekçi’nin katılımı ile gerçekleşmişti.

Mermer kaide üzerine konulan ve önünde Müfide İlhan’ın hayatının anlatıldığı ve şiirinin yer aldığı kitabesi bulunan heykel kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre bir süre el kısmına zarar verilen heykelin geçtiğimiz günlerde kafa kısmı tahrip edilerek yere düşürüldü. Zarar gören kısım Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından götürüldü. Trafik zabıta noktasının hemen yanında bulunan heykele zarar verilmesi ve kimsenin bunu görmemesi şaşkınlık yarattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA