ÜZÜM DİYARI ESENLİ, ARTIK TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜZÜM DİYARI ESENLİ, ARTIK TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE


 

Akdeniz Belediyesi tarafından bölge üreticileri ile birlikte ilki gerçekleşen ve büyük ilgi çeken “Esenli Üzüm Festivalinin” yankıları sürüyor. İlk kez 40 yıl önce düzenlendiği öğrenilen üzüm şenliği, Akdeniz Belediyesi’nin girişimleri ile yeniden canlandı.

Haber Merkezi

 

Esenli Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce insanın ziyaret ettiği şenlik sayesinde, Mersin’in kırsal mahallelerinden olan Akdeniz ilçesine bağlı Esenli Mahallesi’nde yetişen üzüm çeşitlerinin tüm Türkiye’ye tanıtımı sağlandı. En iyi üzüm yarışması, halk oyunları, çocuklar için gösteriler ve Eser Eyüboğlu konseri ile daha da renklenen şenliğe, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan da katıldı.

 

“ÜZÜM DENİNCE AKLA ARTIK ESENLİ DE GELECEK”

Şenlik alanından CNN Türk canlı yayınına katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz ve Özkan’ın yanı sıra, şenliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Bugüne dek iki kez düzenlenen Karaduvar Balık Festivali ile Mersin ve Akdeniz’i, Türkiye ve dünyaya tanıttıklarını anlatan Başkan Gültak, bu kez de Esenli üzüm şenliğine imza attıklarını dile getirdi.

Başkan Gültak; “Akdeniz ilçemize bağlı kırsal bir mahallemiz olan Esenli’de, 13 bin dönüm gibi büyük bir arazide üzüm yetiştiriciliği yapılmakta. Yetiştirilen üzümlerin çoğu da ihraç ediliyor. Şenliğimiz sayesinde, ‘üzüm’ denince insanlarımızın aklına artık Esenli Mahallemiz ve Akdeniz ilçemiz de gelecek” dedi.

 

“REKABET OLUŞACAK, ÇİFTÇİLERİMİZ DAHA ÇOK KAZANACAK”

Bu tür festivaller sayesinde, hem Mersin’i, hem Akdeniz’i hem de yerli üreticilerimizin yetiştirdiği ürünleri tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmış oluyoruz” diyen Başkan Gültak; “Festival ve şenlikler sayesinde ayrıca ihracatçılarımızın dikkatini de çekiyoruz. Böylelikle çiftçilerimizi daha çok ihracatçının ziyaret etmesini, oluşacak rekabet sayesinde üreticilerimizin daha çok kazanmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KIRK YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, açıklamasında; “Akdeniz’e hizmet mücadelesinde desteklerini esirgemeyen, her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Akdeniz’i bu tür şenlik ve festivallerle tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya tanıtmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Üzüm festivali ilk kez 40 yıl önce yapılmış. Kırk yıl sonra bir ilki gerçekleştirmekten, Esenli’yi, Akdeniz’i, Mersin’i, sayın vekillerimizle birlikte Türkiye’ye tanıtmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz; “Akdeniz’in çehresini değiştiren Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da konuşmasında, Esenli Mahallesi’nde çok güzel bir atmosfer yaşandığını söyledi, şenliğe yoğun bir katılımın gerçekleştiğini ifade etti. Yılmaz; “Esenli Mahallemizde yetişen bu güzel üzümlerin tanıtımı bu şenlik sayesinde oldu. Şenliği organize eden kıymetli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız, hizmetleri ve festivallerle Akdeniz’in çehresini değiştirdi. Bizler de bu anlamda memnunuz, gururluyuz. İnşallah daha nice festivallerde yeniden bir araya gelmek dileğiyle” dedi.

 

ÖZKAN; “BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise; Esenli Üzüm Şenliği’nin tüm Türkiye’ye örnek olacağının altını çizerek; “Mersin, 12 ay boyunca tarım ürünleri üreten bir kent. Mersinimiz ayrıca, Edirne’den Kars’a kadar bütün farklılıklarımızı bir arada barındıran, birliği, beraberliği, güçlü kardeşliği sağlamış, Türkiye aynası olmuş bir kenttir. Hedefimiz, belediye başkanımızla el ele, omuz omuza birlikte çalışarak onlarca birinciliği olan tarım ürünlerimizi iç ve dış piyasada daha çok tanıtmak olacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA