BÜYÜKŞEHİRLER KIRMIZIYA BOYANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİRLER KIRMIZIYA BOYANDI


 

Covid-19 vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nın yoğunluk haritasına yansıdı. Mersin’in de aralarında olduğu Büyükşehirlerin haritaları kırmızıya büründü.

Haber Merkezi

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Mayıs’ta Covid-19 vaka sayılarının arka arkaya üç gün binin altında olduğunu belirterek hastaneler hariç maske kullanımının mecburi olmaktan çıktığını duyurmuştu. Koca, Türkiye’deki salgın önlemlerini en alt seviyeye indiren bu duyurudan 51 gün sonra 18 Temmuz’daki Kabine toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ise “Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda” dedi.

Buna karşın Koca’nın aynı açıklamada kullandığı “Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak” ifadeleri tepki topladı. Uzmanların “tedbir alınmalı”, “aşıda anımsatma dozu teşvik edilmeli” çağrılarına karşın Bakan Koca’nın bu konulardaki sessizliği sürüyor.

 

BÜYÜKŞEHİRLERDE VAKA SAYILARI ÜST SEVİYEDE

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın tüm kentlerdeki vaka yoğunluklarını anlık olarak aktardığı Hayat Eve Sığar uygulamasındaki haritada, büyük kentlerin kırmızı renge bürünmesi dikkat çekiyor. Haritada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentler incelendiğinde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu tüm bölgelerde vaka sayılarının üst seviyelere ulaştığı görülüyor.

 

“BULAŞ RİSKİNE KARŞI ÖNLEM YOK”

Pandeminin en yüksek seviyesine çıktığı ve haritada benzer görüntünün ortaya çıktığı dönemlerde, “şehirler arası seyahat”, “hafta sonu sokağa çıkma” gibi yasaklar uygulandığına “açık havada dahi maske takmanın zorunlu olduğuna” dikkat çekilerek “bugün bulaş riskine karşı hiçbir önlem alınmadığı" belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA