MERSİN HALİ CUMARTESİ GÜNLERİ KAPANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN HALİ CUMARTESİ GÜNLERİ KAPANACAK


 

Mersin Hali’nin Cumartesi günleri kapanacak olmasına pazarcılar iki günlük ürün almak zorunda kalacakları için tepki gösterirken Mersin Halciler Derneği Başkanı Münir Şen ise “Halde çalışanlarında 1 gün dinlenme hakkı var” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin Halciler Derneği 6 Ağustos 2022 Cumartesi gününden itibaren Mersin Hal Kompleksi komisyoncular bölümünde faaliyet gösteren komisyoncuların iş yerlerinin Cumartesi günleri kapalı olmasına karar verdi.  Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdülhalim Batur ise bu kararın dünyanın ikincisi Türkiye’nin birinci büyük üretim ve sevkiyat yapılan hal kompleksi için alınan bu kararın Mersin pazarcı esnafına, Mersinli çiftçiye ve Mersin  halkına havaların sıcak olmasından dolayı aşırı derecede zarar vereceğini söyledi. Bu durum nedeniyle pazarcı esnafının iki günlük mal almak zorunda kalarak fahiş fiyata bayat mal satmak zorunda kalacağını anlatan Batur, “Buradan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer  Halciler Derneği Başkanı Münir Şen ve Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’a rica ediyorum. Bu kararı ilerleyen bir tarihe ertelenmesini istiyoruz” dedi.

 

“İNSANLARIN 1 GÜN DİNLENME HAKKI VAR”

Mersin Halciler Derneği Başkanı Münir Şen ise her sene yaz mevsimi geldiğinde halin Cumartesi günleri kapandığını söyledi. Yaz meyve ve sebzelerinin üretiminin olduğu 2-2,5 ay halin Cumartesi günleri açık kaldığını diğer aylarda ise kapandığını anlatan Şen, “Bazı pazarcılar Cumartesi günleri açık kalsın diye bir talepleri var ancak bu mümkün değil. Herkesin 1 gün istirahat etmeye hakkı var. İnsanların dinlenmesi gerekiyor. Sezon bitiyor. Cumartesi açıyoruz ama boşa açıyoruz. Sevkiyat yok. İhracatçı ve tüccar mal yapmıyor. Cumartesi günleri boşuna açıyoruz. Arz talep durumu yok. Pazarcılar 7 gün açık kalsın istiyor istediğimiz gün istediğimiz an hale gidelim ürün alalım istiyorlar. Cumartesi günü fazla ürün satılmadığı ve müşteri olmadığı bir gün olduğu için daha uygun fiyata ürün alıyorlar. Ticari olarak düşündükleri için onlarda haklı. Ancak bu mümkün olmuyor. Türkiye’nin her yerinde durum böyle” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA