“SURUÇ’TA ADALET BEKLENTİSİ KARŞILANMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SURUÇ’TA ADALET BEKLENTİSİ KARŞILANMALI”


 

Mersin’de Suruç katliamında hayatını kaybedenler anılırken üzerinden yedi yıl geçen olayda toplumun adalet beklentisinin karşılanması istendi.

Hasan Küçük

 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 kişi Mersin’de anıldı.  Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğinde Suruç için adalet herkes için adalet pankartı açıldı. Platform adına basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi’nde canlı bomba saldırısı sonucu 33 sosyalist genç, 33 düş yolcusu hayatını kaybetti, 100’ü aşkın genç ise yaralandı. IŞİD, bunun ardından Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da da elini kolunu sallayarak katliamlar yapmaya devam etti” dedi.

 

“HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMADI”

Suruç katliamı Kobani’yi var eden değerlere karşı olduğu gibi, Türkiye’deki ilerici, demokrat ve sosyalist güçlere karşı geliştirilen ilk saldırılardan biri olduğunu ancak bunun son olmadığını ifade eden Göksoy, “7 Haziran’da yaşanan seçim yenilgisini unutturmak ve iktidarı yeniden kazanmak için yaşatılan katliamların ilkiydi Suruç katliamı. Hemen ardından 10 Ekim Ankara Gar katliamı yaşanmış ve 103 insanın canına mal olmuştu. Katliamın üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, failler ve bağlantıları ortaya çıkarılmadı ve yargıda hak ettikleri cezaya çarptırılmadı. Suruç ile başlayan katliamların, herkesçe bilinen siyasi ve fiili sorumluları hesap vermedi, bildiklerini anlatmadı. Saldırıyı önlemeye yönelik görevlerini yapmayan kamu yetkilileri ve görevlileri de aradan geçen zamana rağmen hak ettikleri cezaya çarptırılmadı” dedi.

 

“CEZALAR GÖSTERMELİK”

33 cana mal olan saldırı nedeniyle üç emniyet mensubuna göstermelik cezalar verildi ve bu cezalarında para cezasına çevrildiğini hatırlatan Göksoy, “Suruç Aileleri’nin siyasi ve fiili sorumluluk taşıyanlar hakkında yaptığı şikayetler için takipsizlik kararı verildi. Suruç Aileleri’nin tüm çabalarına ve mücadelelerine rağmen adalet beklentisi karşılık bulmadı. Yargı sürecinde katliamın bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması için gereken hassasiyet gösterilmediği gibi, cezasızlık politikası da sürdürüldü. Cezasızlık politikaları bir an önce terk edilip, Suruç Aileleri’nin ve toplumun adalet beklentisi karşılanmalıdır. Ancak bizler şunu çok iyi biliyoruz ki, gerçek adalet ancak demokrasinin olduğu ülkelerde gerçekleşebilir ve ne yazık ki şu an ülkemizde gerçek demokrasinin kırıntısı bile bulunmamaktadır.

 

“DEMOKRASİ MÜCADELESİ BÜYÜTÜLMELİ”

Bu anlamada bizler, gerçek adaletin yerleşmesi, barışın, insan haklarının, çocuk haklarının, kadın haklarının ve tüm temel hakların gerçekleşebilmesi için ülkemizde demokrasi mücadelesinin büyütülmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Ve şunu da çok iyi bilmekteyiz ki; AKP iktidardan gitmediği sürece, tek adam rejimi ortadan kalmadığı sürece ülkemize demokrasi gelmeyecektir. Bizler, Kobanili çocuklara oyuncak götürmeye çalışan 33 düş yolcusu'nun anılarını mücadelemizde yaşatmayı sürdüreceğiz ve ülkemizde yeşerteceğimiz gerçek demokrasi ile onlara verdiğimiz sözü tutmuş olacağız.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA