“BAKANLIĞA VE YÖK’E SIFIR ÜZERİNDEN SIFIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAKANLIĞA VE YÖK’E SIFIR ÜZERİNDEN SIFIR”


 

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin: “Bakanlığa ve YÖK’e sıfır üzerinden sıfır”

Haber Merkezi

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istatistikleri açıklandı. Buna göre, barajın kaldırıldığı üniversite sınavında 96 bin 518 aday Temel Yeterlilik Testi’nden (TYT) ‘sıfır çekti’.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Bakanlığa ve YÖK’e sıfır üzerinden sıfır” başlığıyla bir açıklama yaparak, eğitim sistemindeki gerilemenin en net röntgeninin üniversite sınavı ile görüldüğünü söyledi.

 

“BAKANLIK VE YÖK, YILLARDIR YANLIŞ UYGULAMALARLA GENÇLERİMİZİ ORTADA BIRAKIYOR”

Başkan Tekin yaptığı açıklamada, “2022 YKS sonuçları yükseköğretim geldiği içler acısı seviyeyi ortaya koydu. Genel başarı ortalamasının çok düşük olduğu sınavda, barajın kaldırılmasına rağmen 100 bine yakın sıfır puan olması düşündürücü. Geçen yıla göre sıfır çeken öğrenci sayısı 4 kat arttı. Geçen yıl 23.691 olan sayı bu yıl 96.518'e yükseldi. Çaresizliğin ve umutsuzluğun tablosunu çizen bir bakanlık ve YÖK, yıllardır yanlış uygulamalarla gençlerimizi ortada bırakıyor.

Sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil, sanki devletin bütün bakanlıkları umutsuzluk için çalışıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz aylarda yaptığı ‘4 bin Suriyeli sağlık çalışanını işe aldık’ açıklamasını duyan Türk gençleri hangi motivasyonla YKS'de başarılı olmayı hedeflesinler.

Bu yanlışları yapan ve yapmaya devam eden Milli Eğitim Bakanlığı'na ve YÖK'e bizim puanımız sıfır üzerinden, sıfırdır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA