ESENLİ’Yİ ÜZÜM ŞENLİĞİ HEYECANI SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESENLİ’Yİ ÜZÜM ŞENLİĞİ HEYECANI SARDI


 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersinlilere verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor. Bir ilke daha imza atan Akdeniz Belediyesi, ilçenin üzüm diyarı Esenli Mahallesi’nde ilk kez “Üzüm Şenliği” organize ediyor. Esenlili üreticilerle birlikte üzüm hasadına katılan Başkan Gültak, tüm Mersinlileri hafta sonu düzenlenecek şenliğe davet etti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen ve on binlerce insanın ziyaret ettiği Karaduvar Balık Festivali ile gündeme gelen Akdeniz ilçesi, bu kez de ilki düzenlenecek “Üzüm Şenliği” ile buluşmaya hazırlanıyor. Akdeniz Belediyesi tarafından mahalle halkına kazandırılan ve geçen Mayıs ayında açılışı yapılan Esenli Mahalle Meydanı’nda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce 24 Temmuz 2022 Pazar günü “Üzüm Şenliği” organize edilecek.

 

AKDENİZ’İN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Saat 16:00’da başlaması planlanan şenlikte, en iyi üzüm yarışması, çocuk aktivite alanları ve çeşitli gösteriler yer alacak, etkinlik akşam saatlerinde düzenlenecek konser ile sona erecek. Yoğun ilgi ve katılımın beklendiği üzüm şenliğinde, bölge üreticilerinin emeğiyle yetişen üzümler ve bu üzümlerden üretilen çeşitli ürünler, konukların beğenisine sunulacak.

 

BAŞKAN GÜLTAK’TAN ŞENLİĞE DAVET

Akdeniz’in üzüm diyarı Esenli’de, üreticilerle bir araya gelerek onlarla birlikte hasada katılan Başkan Gültak yaptığı çağrıda; Pazar günü, Esenli Mahalle Meydanı’nda, Akdeniz’de ilk kez organize edilecek ‘Üzüm Şenliği’ne tüm Mersinlileri katılmaya davet etti. Akdeniz’in, Tarsus gibi üzüm yetiştiriciliğinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, Mersinlilere verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını da dile getirdi. İlk kez düzenlenecek şenlik sayesinde, Esenli üzümünün iç ve dış pazarda tanıtımına büyük katkı sağlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Gültak, böylelikle üreticilerin gelirinin artacağını kaydetti.

 

BÖLGEDE, 13 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE ÜZÜM ÜRETİMİ VAR

Esenli Mahalle Muhtarı Feyyaz Görgülü de bölge halkının yüzde 90’ının geçim kaynağının üzüm yetiştiriciliği olduğunu ifade ederek, mahallede 13 bin dönüm gibi çok geniş bir arazide üretim yapıldığını belirtti. Muhtar Feyyaz Görgülü; “Festivalimize destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Gültak’a, müdürlerimize ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah festivalimizin devamı olur, daha güzellerini de yaparız” dedi. İlk kez düzenlenecek üzüm şenliğinden duydukları sevinç ve heyecanı dile getiren Esenlili üreticiler de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA