AKDENİZ YİNE BORÇLANMA İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ YİNE BORÇLANMA İSTİYOR!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, önceki ay 310 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alırken Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak geçen ay asfalt bitümü için istediği 25 milyon TL’lik yetkiyi alamamıştı. Başkan Gültak bu ay 35 milyon TL’lik ek bütçe için yetki istemeye hazırlanıyor. Komisyonda kabul edilen teklif bugün Büyükşehir meclisinde oylanacak.

HEDİYE EROĞLU


Artan maliyetler nedeniyle belediyeler ek bütçe talepleri ile denge yakalamaya çalışırken son hamle Akdeniz Belediyesi’nden geldi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nde Haziran ayında onaylanan ve Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 214 milyon 255 bin TL’lik 2022 mali yılı ek ödeneği ile ilgili görüşme bugünkü Büyükşehir Meclisinde ele alınacak.

 

EK BÜTÇEDE ASLAN PAYI ÇEVRENİN

Ek ödeneğin 65 milyon 205 bin TL’si İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne, 35 milyon TL’sinin Fen İşleri Müdürlüğü’ne, bir milyon 500 bin TL’sinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, 41 milyon TL’sinin Park Bahçeler Müdürlüğü’ne, 70 milyon TL’sinin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne, bir milyon 500 bin TL’sinin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ve 50 bin TL’sinin Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne harcanması planlanıyor.

 

KOMİSYON ONAY VERDİ GÖZLER MECLİSTE

Ancak Akdeniz Belediyesi 214 milyon 255 bin TL’lik 2022 Mali yılı bütçesi gider ek ödeneğinin 179 milyon 255 TL’sini kendi gelirleri, 35 milyon TL’sini ise borçlanarak denkleştirmeyi planlıyor.

Ek bütçe için denklik yaratacak 35 milyon TL’lik borçlanma ilgili teklif Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edilirken, Meclisteki oylamada da onay verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’E VAR  AKDENİZ’E YOK!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’nca engellendiğini savunurken önceki ay Başkan Vahap Seçer, 310 milyon TL’lik borçlanma yetkisi almış ancak aradan geçen bir ayın ardından Akdeniz Belediye Meclisi, Başkan M. Mustafa Gültak’a bitüm alımı için istediği 20 milyon TL’lik borçlanma yetkisini alamamıştı.

Başkan Gültak’ın, ihtiyaç duyulan mahallelere yönelik asfalt kaplama, yol, kaldırım, kilit taşı gibi hizmetler için İller Bankası A.Ş’den talep ettiği 25 milyon TL borçlanma talebi, CHP, HDP, EMEP ve bağımsız meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA