SMA HASTASI MİNİK KUMSAL DESTEK BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SMA HASTASI MİNİK KUMSAL DESTEK BEKLİYOR


 

Mersin’in Bozyazı ilçesi Tekeli mahallesinde yaşayan Şahin ve Ceyda Kar çifti 48 günlük SMA Tip 1 hastası bebekleri Kumsal’ı tedavi ettirebilmek için hayırseverlerden destek bekliyor.

Hasan Küçük

Bozyazı’nın Tekeli Mahallesinde yaşayan ve bir otelde resepsiyon görevlisi olarak  çalışan ve bir yıl önce evlenen Şahin Kar ile ev hanımı eşi Ceyda’nın 48 günlük bebekleri Kumsal’a 20 günlük iken ölümcül kas hastalığı SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Kar çifti, Kumsal bebeğin yaşayabilmesi için Mersin Valiliği’nin onayı ile yardım kampanyası başlattı.  Kar çifti Dubai’de 2 yaş altı SMA hastalarına uygulanan ve 31 milyon 685 bin TL ücreti olan gen tedavisini yaptırabilmek için hayırseverlerden destek bekliyor. Tedavi için gereken paranın henüz yüzde 2’sini toplayabilen Kar çifti parayı toplayamadıkları takdirde bebeklerinin hayatını kaybetmesinden endişe duyuyor.  Çocuklarının tedavisi için şu an Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunduklarını ifade eden Baba Şahin Kar, “Kızımız Kumsal’a 20 günlükken SMA tanısı kondu tedavi için Antalya’dayız. SGK’nın karşıladığı bir ilaç var, ilk dozunu aldı. Asıl tedavisi yurtdışında, onun için Valilik onayı ile bir kampanya başlattık. 31 milyon 685 bin TL gerekiyor. Şu ana kadar bu miktarın yüzde 2’sini toplayabildik ” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

1 yıllık eşi Ceyda ile her gün çocuklarının başında korkarak beklediklerini ifade eden Kar, tedavisi 6 aydan önce yapılırsa yüzde 98 normal hayatına devam edebilecek. 6 ayı geçerse belirtiler başlıyor, tedavisi zorlaşıyor. Maddi imkanlarımız yetersiz. Bebeğimizin yaşaması ve sağlıklı bir hayata kavuşabilmesi için hayırseverlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA