KLİMA, HAVUZ VE DENİZ KAYNAKLI ENFEKSİYONLARA DİKKAT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KLİMA, HAVUZ VE DENİZ KAYNAKLI ENFEKSİYONLARA DİKKAT


 

Yaz aylarında havuz ve denize sıklıkla girilmesi nedeniyle bazı enfeksiyon vakalarının arttığına değinen Doç. Dr. Engin Celep, bu tip hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek için Anadolu propolisi tüketilmesini önerdi.

Enfeksiyonların sıklıkla yaşandığı yaz mevsiminde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Engin Celep, bazı öneri ve uyarılarda bulundu. Enfeksiyon rahatsızlıklarının yanı sıra yazın çok fazla güneşe maruz kalmanın da birçok soruna yol açtığını belirten Doç. Dr. Engin Celep, şöyle konuştu:

“Yaz mevsiminde havuz ve denize sık girilmesiyle birlikte; sindirim sistemi enfeksiyonları, kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, sinüzit, solunum yolu enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, deri enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonlarında artış gözlemleniyor. Bu enfeksiyonlardan korunmak içinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önem taşıyor. Bunların yanı sıra güneş yanıkları ve lekelenmeler de sık sık yaşanıyor. Benim önerim; tatilde de bağışıklığınızın hep güçlü olması için Anadolu propolisi içeren bir özütten her gün en az 20 damla tüketmenizdir. Çocuğunuza da her gün en az 10 damla vermenizdir. Bunun yanında Anadolu propolisi ve non-nano mineral çinko içeren doğal mineral filtreli güneş kremlerini güneşe çıkmadan en az 30 dakika öncesinde sürmeniz ve güneşte kaldığınız süre boyunca da saatte bir olacak şekilde yenilemenizdir.”

 

“ENFEKSİYON SÜRECİNİ HAFİF ATLATMAK İÇİN ANTİOKSİDAN GIDALAR OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise havuz, deniz ve güneş kaynaklı enfeksiyonlardan korunmak için antioksidanlar açısından zengin beslenmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini aktardı. Dr. Samancı bu konuda propolisin olumlu etkileri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Özellikle; koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı mor meyveler, tam tahıllar, çiğ kuru yemişler ve baharatlar antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Ayrıca bilimsel yayınlarda doğada bilinen en güçlü antioksidanın Propolis olduğu belirtilmektedir. Özellikle endemik bitki örtüsü açısından zengin olan Anadolu coğrafyasından elde edilen Anadolu propolisinin tüketilmesi önerilmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar, propolisin enfeksiyonel hastalıklar, sindirim sistemi hastalıkları ve cilt hastalıkları başta olmak üzere bağışıklığı etkileyen birçok durumda faydalı olduğunu ayrıca cilt sağlığını da olumlu etkilediğini gösteriyor. Doğal cilt bakım ürünleri ve güneşten koruyucu kremlerden de faydalanabilirsiniz. Bu formüllerin özellikle kimyasal filtre yerine doğal mineral filtreye sahip olmasına dikkat edilmelidir. Burada da formüllerin kimyasal madde içermemesi ve temiz içeriklere sahip olması çok önemlidir.”(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA