TERLEME PROBLEMİNDEN 15 DAKİKADA KURTULMAK MÜMKÜN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TERLEME PROBLEMİNDEN 15 DAKİKADA KURTULMAK MÜMKÜN


 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, terlemenin kişilerin iş ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bir durum olduğunu belirterek, 15 dakikada uygulanan terleme botoksu sayesinde 6 ayda terleme sorununun önüne geçilebileceğini söyledi.

Günlük yaşama olumsuz birçok etkisi olan terlemeye karşı uzmanlar terleme botoksunu öneriyor. Terleme kıyafetlerin üzerinde belli olması ve çevreye koku yaymasından dolayı kişiyi toplumda zor duruma düşürüyor. Son yıllarda aşırı terlemeye karşı insanlar tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemi ise terleme botoksu. Daha çok koltuk altına uygulanan terleme botoksu, şikâyete göre yüz, el ve ayaklara da yapılabiliyor. 15 dakika gibi kısa bir süre de uygulanan terleme botoksu, insanların günlük yaşamına da engel olmuyor.

 

“HER MEVSİMDE YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRMEKTEDİR”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, terlemenin kişilerin iş ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bir durum olduğunu belirterek, “Bazı bireylerde aşırı terleme sadece yaz aylarında değil, her mevsimde yaşam kalitesini düşürmektedir. Her insan değişik ölçülerde terler ancak terleme kişinin psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor, iş ve sosyal hayatında verimliliğini azaltıyor, kıyafet seçiminde dahi belirleyici rol oynuyorsa mutlaka tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

“TERLEME BOTOKSU BASİT BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR”

Terleme botoksunun etki süresinin 6 ay olduğunu söyleyen Dr. Aldemir, “Bazı kişilerde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Hiperhidrozis adı verilen durumda, vücudun özellikle el, koltuk altı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür. Koltuk altı, el ve ayak terleme botoksunun en sık uygulandığı alanlardır. Terleme botoksu basit bir tedavi yöntemidir. Botoksun uygulanacağı alan temizlenir, botoks uygun dozlarda uygun miktarda, uygun konsantrasyon ile cilde uygulanır. Bununla amacımız terlemeyi sağlayan sinir uçlarını bloke etmektir. Terleme botoksunun etki süresi ortalama 6 aydır, tekrarlayan uygulamalar etkinin devamlılığını sağlar. İşlem süresi ortalama 15 dakikadır. Kişi işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilir” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA