“HASTANELERE ÜST ARAMASI YAPILMADAN KİMSE ALINMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HASTANELERE ÜST ARAMASI YAPILMADAN KİMSE ALINMASIN”


 

Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında katledilmesinin ardından Mersin’de sağlık çalışanları hastanelere üst araması yapılmadan kimsenin alınmamasını istedi.

Hasan Küçük

 

Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında katledilmesi Mersin’de sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Katliama tepki gösteren Türk Sağlık Sen Mersin Şube’si Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi. Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör yaptığı açıklamada “ Konya’da canice bir saldırı yapılmış, Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğimizi yakmış, tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır” dedi.

 

“TEDBİRLER ÜST SEVİYELERDE ALINMALI”

Böylesine korkunç olayların yaşanmasının yaptırımların ne kadar ağır olması gerektiğini ve tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Güngör, “Sağlıkta şiddete cezayı arttıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmiştir. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir” şeklinde konuştu.

Hastanede bir doktorun silahla katledilmesinin atılması gereken çok adım  olduğunu gösterdiğini anlatan Güngör, “Hastanelere üst araması yapılmadan kimsenin alınması düşünülmemelidir.  Can güvenliğinden yoksun bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır” dedi.

 

“ŞİDDET KANLI CİNAYETLERE DÖNÜŞÜYOR”

Sağlıkta şiddetin basit bir mesele olmadığını anlatan Güngör şunları kaydetti: “Mutlaka çözüm üretilmesi gereken temel bir sorundur. Şiddet kanlı cinayetlere dönüşmektedir. Bu mesele sadece sağlık camiasının değil tüm Türkiye’nin meselesidir. Bu cinayet, bu katliam sözün bittiği bir yerdir. Herkes şapkasını önüne koymalı ve gereği için üstüne düşeni yapmalıdır.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA