​​​​​​​PARA YOK SİYASET VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​PARA YOK SİYASET VAR!


 

​​​​​​​AB’nin Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında MESKİ’nin üç önemli projesi için göndereceği 39 milyon Avro’nun gecikmesi tartışmaları büyütüyor! Mersin’de 400 bin göçmen olduğunu söyleyerek hizmette zorlandığını açıklayan Başkan Seçer’in gecikmeye ilişkin İller Bankası’nı hedef göstermesine AKP’den “Mersin’de ki kayıtlı mülteci 244 bin, mülteci sayısını fazla söylediğinizde ek ödenek gelmeyecek” eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2022 yılı 1.olağanüstü genel kurul toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

Toplantıda geçtiğimiz günlerde Mersin’de ki mülteci sayısının 400 bin civarında olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Sözcüsü İsmail Yerlikaya’dan, Avrupa’dan kaynak almak için sayıyı yüksek söyleme eleştirisi geldi.

 

“MÜLTECİ SAYISINI FAZLA SÖYLEDİĞİNİZDE EK ÖDENEK GELMEYECEK”

İsmail Yerlikaya, MESKİ’nin FRIT 2 (The Eu Facility For Refugees In Turkey) Fonuyla, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı kapsamında aldığı destek kapsamında yapılan açıklamayı şu sözlerle eleştirdi: “Yaklaşık 10 gün önce sosyal medya platformunda kentteki yatırımlarla ilgili göçmen sayısına dikkat çektiniz. Kentte 400 bin Suriyeli var dediniz. Mersin gibi nüfusu 2 milyonluk bir kentte yüzde 20’ye tekabül eden bu rakam çok yüksek, Konuyu Göç İdaresi’ne sordum ve Mersin’de 244 bin kişi olduğu bildirildi. Yani nüfusun yüzde 12’si mülteci.

Siz 400 bin dediğinizde bize ek ödenek gelmeyecek ama Mersin’de yüzde 20 Suriyeli var gibi göstermek bizim dışarıdaki imajımızı zedeliyor” dedi.

 

FRANSIZ HEYETE, İLLER BANKASI ŞİKAYETİNE ELEŞTİRİ

Ayrıca Yerlikaya, Başkan Seçer’in geçtiğimiz günlerde kente gelen Fransa Ankara Büyükelçisi Herve Magro ve MESKİ'nin üç önemli projesi için 39 milyon 15 bin Euro finansal destek sağlayacak Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ile 9 kişilik ekonomi heyeti ile yaptığı görüşmede bu projeler için İller Bankası ile sorun yaşadıklarını açıklamasını da eleştirdi.

“Avrupa’dan gelecek destekle ilgili ayrıca MESKİ ile ilgili Fransızlarla görüştüğünüzü onlarla sorun olmadığını İller Bankası ile sorun yaşadığınızı söylediniz” diyen İsmail Yerlikaya, “Dışarıdan gelenler için hibeler veriliyor, babasının hayrına verilmiyor” diyerek, sıkıntının İller Bankası’ndan kaynaklanmadığını savundu.

 

“ALSIN PARALARI ONLARIN OLSUN AMA BU SIĞINMACILAR ÜLKELERİNDE YAŞASIN”

Vahap Seçer ise kentte kayıtlı 250 bin kayıtlı sığınmacı olduğunu ancak bunun dışında çok sayıda farklı illerde kayıt altında olup, orada görünüp, burada görünen binlerce insan yaşadığını savundu “Daha çok doğudan batıya doğru bir sirkülasyon var. Buradan kimse tekrar Gaziantep’e, Kilis’e, hatta Adana’ya bile gitmez. Gidecekse daha batıya İzmir’e İstanbul’a gider” diyen Seçer, “Ayrıca kayıt altına alınmamışların da binlerce olduğunu biliyoruz. Bu gerçeği, bu sorunu örtemeyiz. Keşke sizin değiniz gibi olsa. Sizin kötü niyetle söylemediğinizi biliyorum ama 400 bina açıklaması veya fazla bir açıklama yapmanız Mersin algısına zara veriyor’ dediniz Suriyelerin Türkiye’de olması Türkiye’ye zarar veriyorsa, bu dosyayı açıp bu meseleyi konuşmak lazım.

Ülkemizin bir gerçeği olarak kabul ediyor ama bu açıklamaları gerçeklerle yapmak lazım. Ben 1 milyon 900 bin kişiye hizmet vermekle mükellefim ama şuanda 2 milyon 150 bin insana hizmet ediyorum.

Fransızlar sizin de dediğiniz gibi babalarının hayrına para vermiyor, alsın paraları onların olsun ama bu sığınmacılar da ülkelerinde yaşasınlar, bizim kimseden himmet beklediğimiz yok. Aldığımız hibe 39 milyon Avro’luk hibe Türkiye’de yaşayan mülteciler için geldi. Yazışmaları çıkartırız kimin mahcup olacağını görürüz. Beni yanıltıyorsa İller Bankası Genel Müdürü yanıltıyor.

İnsanlar beni eleştiriyor; ‘rot balans kalmadı’ diye, haklı. Kimse ile yarış, retleşme halinde değilim, işimiz görülsün.  İktidar meclis üyeleri olarak sizin de bu konuyla ilgili katkı yapmanızı istiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA