​​​​​​​O GÜN BUGÜN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​O GÜN BUGÜN


 

MIP’nin tepki çeken rıhtım genişletme projesi ile ilgili yapacağı ÇED toplantısı bugün yapılacak. Saat 14.00’te MTSO konferans salonunda yapılacak toplantı öncesi çevreciler oda önünde yapacakları basın toplantısına katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

Çevre katliamına neden olacağı gerekçesiyle kentteki hemen hemen tüm dinamikler tarafından protesto edilen ve yargıya taşınan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ.(MIP) tepkilere rağmen ÇED toplantısı düzenleme girişiminden vazgeçmedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden Mersin’in Akdenız ilçesi sınırları içerisinde MIP tarafından yapılması planlanan Mersin Limanı 20 ve 21 No’lu Rıhtımların Uzatılması projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu. EÇED uygulaması üzerinden projeye ilişkin ÇED raporu halkın görüşüne açılırken, söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince toplantı düzenleneceği duyuruldu. Toplantının 5 Temmuz’da yapılacağı duyurulurken saat verilmemesi nedeniyle  gizli mi yapılacak eleştirisi sonrası düzeltme yapılarak saat bilgisi 14.00 olarak paylaşıldı.  Söz konusu ÇED toplantısında beklenen an geldi. ÇED sürecine halkın katılım toplantısı (HKT) bugün saat 14.00’te MTSO konferans salonunda yapılacak.

 

ÇEVRECİLERDEN ÇAĞRI

MIP’nin rıhtım genişleme projesinin Atatürk Parkına saldırı olacağı, deniz kirliliği oluşturacağı, ekosistemin bozulmasına, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, hava kirliliği oluşmasına, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal edilmesine ve kamu yararı ilkesine aykırı olacağı gerekçesiyle karşı çıkan çevreciler ise vatandaşları aynı saatte MTSD önünde yapacakları basın açıklamasına davet etti.

Mersin Çevre Platformu’ndan yapılan davctiyede MIP’nin liman içinde rıhtım genişletme ÇED toplantısı nedeniyle 5 Temmuz da saat 13.30 da Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının önünde buluşulacağı ifade edilerek 14.00’te  yapılacak basın açıklamasına herkesin katılması istendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA