BÜYÜKŞEHİR’E VAR AKDENİZ’E YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E VAR AKDENİZ’E YOK!


 

Cumhur İttifakı’nın geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e 310 milyon lira borçlanma yetkisi vermesine rağmen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın 20 milyonluk borçlanma talebi kabul edilmedi!

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’nca engellendiğini savunurken geçen ay Başkan Vahap Seçer, 310 milyon TL’lik borçlanma yetkisi aldı.

Ancak aradan geçen bir ayın ardından Akdeniz Belediye Meclisi, Başkan M. Mustafa Gültak’a bitüm alımı için istediği 20 milyon TL’lik borçlanma yetkisini alamadı.

 

AKDENİZ MECLİSİ REDDETTİ

Akdeniz Belediye Meclis toplantısının Temmuz ayı birinci oturumu belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Gültak, kent içerisinde yetkili diğer resmi kurumların (MESKİ, TEDAŞ, Türk Telekom vb.) altyapı çalışmaları ve yeni açılacak yollara ihtiyaç olması nedeniyle, mahallelerde bulunan muhtelif sokak ve yollara asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, yapılmasına ihtiyaç için belediye öz kaynakları ile bitüm alınarak sıcak asfalt üretiminde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş. veya diğer bankalardan yaklaşık (KDV Dahil) 20 milyon TL karşılığı teminat mektubu verilmesi için yetki istedi.

Plan ve Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Adalet ile Ekonomi ve Kalkınma komisyonlarına müştereken havale edilen konu ile ilgili mecliste sandalye üstünlüğüne sahip CHP, HDP ve bağımsız meclis üyeleri oylamada teklifi reddetti.

 

“AKDENİZ’E HİZMET İÇİN BORÇLANMA İSTİYORUM, KENDİM VEYA AİLEM İÇİN DEĞİL”

Borçlanmaya ilişkin önergenin reddi üzerine bir açıklama yapan Başkan Gültak; borçlanma yetkisini kendisi veya ailesine istemediğinin altını çizerek; “Türkiye’de hemen her belediye borçlanma istiyor. Biz Büyükşehir’e de borçlanma yetkisi verdik. Biz de Akdeniz’e hizmet üretmek için borçlanma yetkisi istiyoruz. Akdeniz’de yaşayan insanların asfalta, kaldırıma ve yola ihtiyacı var” dedi.

 

“İKTİDARIN BELEDİYESİ… DÜNYA KADAR PARA GELİYOR ALGISI DOĞRU DEĞİL”

Başkan Gültak, Mersin’de, en yüksek maaş veren belediyelerin de başında geldiklerini kaydederek, şöyle konuştu; “Sadece asgari ücrete gelen oranda ve memur maaşlarına yapılacak oranda maaş artışı yaptığımız andan itibaren 11 ila 12 milyon TL net maaş ödeme noktasına geliyoruz. Geçen ay bize Ankara’dan 7,8 milyon TL geldi. Dışarıda yaratılan ‘Gültak, iktidarın belediyesi, dünya kadar para geliyor’ gibi algı ve iddialar doğru değil. Bu belediyeyi hep birlikte yönetmek zorundayız.”

 

“BORÇ YÜKÜNÜ BEN OLUŞTURMADIM, ÇÖZÜMDEN YANAYIM”

Belediye çalışanlarının maaşını ve hizmet veren yüklenici firmaların alacaklarını da düzenli olarak ödemek istediklerini dile getiren Başkan Mustafa Gültak, “Vatandaşlarımıza da ya asfaltı ve kaldırımı götüreceğiz, ya da neden götüremediğimizi de anlatacağız. Bu borç yükünü ben oluşturmadım. Benim dönemimde ne kadar borç olduğu belli. Ben çözüm arıyorum, çözümden yanayım. İşçimin, memurumun maaşını vermek istiyorum. Yüklenici firmalarla hizmeti sürdüreceğiz, vatandaşa asfalt-kaldırım hizmeti götürmek zorundayız. Farklı öneriniz varsa ona da açığım, gelin birlikte bir metot bulalım” ifadelerini kullandı. Belediyede yapılan atama ve görevlendirmelerle ilgili Meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarına ilişkin Meclis’e sunulan önergenin komisyonlara oybirliği ile havalesinden sonra toplantı sona erdi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki birleşimi, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 10:00’da yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA