GRUBUNDA; FAVORİ MERSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GRUBUNDA; FAVORİ MERSİN


 

Geçen ay takımın başına geçen İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, yeni sezona dair yaptığı açıklamada takımın grubunun favorisi olduğunu söyleyerek, Mersin İdman Yurdu isminin alınması ile yola çık daha güçlü ve kolay devam edileceğine inandığını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu’nun Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, yeni döneme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fethiyespor’da görev yaparken Play-Off finalinde temsilcimizi penaltılarda 5-4 eleyerek 2. Lig’e yükselen ekibin hocası iken İçel’e gelen Dinçel, 1 yıllık sözleşmeye imzasının ardından ilk kez sessizliğini bozdu.

 

“ÇOK MUTLUYUM”

Şampiyon apoleti ile Mersin’e gelen Dinçel, beklentilere yönelik, “Türk futbolunun köklü kulüplerine sahip ve futbol kültürünü bilen Mersin’de yeni ismimiz de sanırım onaylandı Mersin İdman Yurdu camiası ile olmaktan çok mutluyum. Çünkü Türk futboluna çok büyük hizmetler etmiş, en üst seviyelerde temsil etmiş bir şehrin takımının şuan teknik direktörüyüm. Futbolun içinde mutluluk kadar üzüntülerde yaşanıyor. Ama tabi final oynamışken bir an da aynı çatı altında kupaya ulaşmak için mücadele ediyoruz, bu çok enteresan. Ama futbolda bunun çok örnekleri var.

 

“MİY İSMİ, GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”

Kariyerimde 14 takımla çalıştım ve şuan 15’inci takımım Mersin. Mersin İdman Yurdu’ndaki bu istek, arzu, özlemin fazlasıyla var olduğunu görüyorum. İnşallah hep birlikte büyük Mersin camiasıyla tek vücut olup hedefi bir üst lig olarak belirledik. Ben de bu oluşumun içinde üzerime düşen her şeyi fazlasıyla yapacağıma söz veriyorum. Sezon sonunda da hedefe oluşacağımıza inanıyorum, en ufak bir şüphem kaygım yok. Ben Mersin’e inanıyorum, güveniyorum. İnşallah Mersin İdman Yurdu özlenen eski o güzel günlere dönecek” dedi.

Yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip MİY’in isminin üzerinde baskı yaratıp yaratmayacağına ilişkin soruya ise Dinçel, “MİY ismi bizim var olan günümüze çok büyük güç katacaktır. Grubumuzda 10-11 tane il takımı var. Türk futboluna üst seviyelerde hizmet etmiş, geçmişi başarılarla dolu takımlar, isimler var. Ama bu sene MİY zirvede, tüm rakiplerinin üzerinde olacak. Üzerimde baskı hissetmem çünkü ben de bu ailenin parçasıyım. MİY isminin bize vermiş olduğu gücün bize bu yolda kolaylık sağlayacağını düşünüyorum çünkü MİY çok büyük bir isim” dedi.

 

GÜÇLÜ RAKİPLER; ORDU, KÜTAHYA; KARŞIYAKA

Geçtiğimiz günlerde belli olan mücadele edecekleri gruba dair de değerlendirmeler yapan Teknik Direktör Dinçel, “Bizim birinci grupta yer alıyoruz. İkinci grupta özellikle 2. Lig bütçesini karşılayabilecek bir Iğdır takımı var. Bunu tüm futbol kamuoyu konuşuyor. Yine Karaman çok para harcadı. Ayrıca iki Ordu takımından birisi olan Ordu 1967 çok büyük paralar harcadı. Diğer grupta yine proje takımı gibi konuşan Çankaya Futbol Kulübü büyük yatırımlarla, inanılmaz bir bütçe ile sezon giriş yaptılar. İki takım da çok konuşuluyordu ki bunun sonucunda piyasanın da rakamsal olarak çok yükseldiği bir süreci yaşadık. Rakamların çok yükseldiği bir süreç yaşandı ki sadece 3. Lig değil, 2 Lig bile etkilendi bu durumdan. Bu yüksek bütçeli takımlarla aynı grupta olmadık ama bizim grubumuzda özellikle 1952 Ordu ve Karşıyaka ile Kütahyaspor’un da bu sezon şampiyonluk hedefiyle yüksek bütçeler oluşturup ona göre transferler devam ettiğini görmekteyiz. Tabiî ki diğer takımlar içinde sürpriz diye nitelendirilebilecek takımlar çıkabilir ama şuan kamuoyunda şuan 3 takım öne çıkıyor.

 

“1. GRUBUN FAVORİSİ MERSİN”

Karşıyaka geçen sezon yıllardır süren transfer yasağını kaldırdı. Geçen sezon transfer yapmalarına rağmen istedikleri hedefe ulaşamadılar. Bu sezon ise yaptıkları transferler ile hedeflerinin üst lig olduğunu gösterdiler.

Yine 1952 Orduspor çok iyi transferler yapıyor, Kütahyaspor son iki sezondur 3. Lig kapısından dönüyor. Ama biz son geçtiğimiz sezon final oynamış, bir öncesi sezon yine yarı final oynamış bir takımız. Ve bu sezon çok daha güçlü ve daha doğru işler yaparak bir şekilde lige başlayacağımızı düşünüyorum. Ve biz grupta artık Karşıyaka, Ordu ve Kütahya veya diğer takımlar kim olursa olsun mutlak favorinin biz olacağımızı düşünüyorum. Ve inanıyorum ki bu grupta zirvede yer alacağız ve sezon sonunda takımımız bir üst lige MİY ismi ile çıkmış olacak” diye konuştu.

 

TRANSFER NE DURUMDA?

Transfere dairde açıklamalar yapan Teknik Direktör Dinçel, bu konuyla ilgili de şunları söyledi: “3. Lig’de kontenjan statüsü var. Kontenjana bağımlı hareket etmek, planlamayı bu şekilde yapmak zorundayız. Bu kapsamda yönetim ile önce iç transferde hangi oyuncularımızla yola devam edeceğimizi kararlaştırma çalışması yaptık. Burada bizi zorlayacak şöyle bir durum ortaya çıktı; 1997 doğumlu oyuncular kontenjan sınıfına girdi.  Takım yapılanmasında 10 tane kontenjan oyuncu oynatma hakkımız var. 1997 doğumlu oyuncuların mevcut takımda kontenjan oyuncusu statüsüne girmesinden dolayı yaklaşık 16-17 oyuncu iç transferde kontenjan statüsüne girdi. Dolayısıyla bu sayı çok fazla. Bunlarla ilgili çok ince ayrıntıları hesap ederek çalışma yapıyoruz. Bu oyunculardan hangilerinin bizimle yola devam edeceğine ve dışarıdan kimleri dahil ettiğimizde bizi hedefimize ulaştırabilecek bir takımı oluşturmaya çalışıyoruz.

Dış transfer çok kolay olmuyor. Kulübün ve oyuncunun istemesi ile sözleşme sorununun olmaması lazım. Başarılı olduğum takımlarda birlikte çalıştığım, inandığım, güvendiğim oyuncuları tekrar transfer edebiliyorum. Benimle 5 takımda çalışan, 4 şampiyonluk yaşayan oyuncular var. Ama öncelikle bizim üzerinde durmamız gereken iç transfer, burada da mevcut yapıyı korumak zorundayız. İç transferde bir oyuncu il anlaşıldı ama görüştüğümüz oyuncularda var. Ama hiçbir transfer sonuçlanmada duyurulması doğru değil."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA