BİR DAHA YAŞANMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR DAHA YAŞANMASIN!


 

Mersin Cemevi’nin Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler anısına düzenlediği programda, yeni katliamların yaşanmaması için demokrasiye inanan tüm güçlerin birlikte mücadelesi için çağrı yapıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı. Sivas Katliamının 29. yılında AKD Mersin Cemevi, 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkında anma programı gerçekleştirdi. Anmaya CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, önceki dönem milletvekili Aytuğ Atıcı, Eğitimsen Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi Başkanı Hakkı Demir,Tabipler Odası Mersin Şubesi adına Birsel Tutuş, Dersimliler Derneği Başkanı Nursel Çığlık ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yanı sıra onlarca yurttaş katıldı.

Sivas Katliamı’nın 29. yılında Hakka yürüyenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede gülbeng okudu.

Mersin Cemevi Başkan Yardımcısı Baki Erdoğan Dede, Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarken, söz alan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de, katledilenlerin ülkenin aydınlık yüzleri olduğuna işaret ederek, Sivas Madımak’ta sadece insanların katledilmediğini, insanlık ve demokrasinin katledildiğini yeni katliamların yaşanmaması için demokrasiye inanan tüm güçlerin birlikte mücadele çağrısında bulundular.

Ayhan Danyeli Madımak’ta katledilenler için deyişler okurken, zakir Rıza Aydın’ın seslendirdiği deyişlerle semah dönüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA