İŞKUR İL MÜDÜRÜ KUTLU SAHA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR İL MÜDÜRÜ KUTLU SAHA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, saha ziyaretlerine devam ediyor.

İŞKUR’dan yapılan açıklamada Kutlu,  iş arayan ve işveren taraflarınca yoğun talep gören İŞKUR İşbaşı Eğitim Programındaki değişikliklerle ilgili yerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Kutlu bu kapsamda işbaşı eğitim programından yararlanan Hümay Uluslararası Lojistik,

Ardent Plastik, ShamFoodGıda, Navimarfood, Evergreen Pistachios, HDM Çelik Boru yetkileri ile görüşme gerçekleştirdi. ŞKUR kurum hizmetleri hakkında güncel bilgiler sunan Kutlu,  İŞKUR tarafından, mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen; kursiyerlerin günlük cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası priminin kurs süresince karşılandığı; iş arayan ve işveren taraflarınca da yoğun talep gören işbaşı eğitim programından işverenlerin nasıl faydalanabileceklerini aktardı. 08.04.2022 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre yapılan değişikliklerden temel olarak; en az 5 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinde,işveren tarafından hesaplanan sigortalı sayısının en fazla yüzde otuzuna kadar katılımcı talep edilebilecekleri ve bu sayının en az yüzde yetmiş istihdam taahhüdü ile katılımcılar veya katılımcı yerine istihdam edilen kişiler altmış günden az olmamak üzere fiili program gününün en az üç katı kadar süreyle istihdam edebilecekleri bilgilerini vererek yine kursiyerlerin günlük cep harçlığı ödemesi ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerininİŞKUR tarafından karşılandığını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA